alicja_delicja wrote:fordor;
odpowiadam ci z miłą chęcią
chodziło o to ze dla pana Jana to głupi podpis zaś dla osoby która go potrzebuje i domaga się to by albo nie być .ten podpis może zaważy na jej dalszej przyszłości
A czy o przyszłość nie warto walczy??????????
To jest niestety nie blachostka - to jest diagnoza. I można powiedzieć istota sprawy. Powiem na początku ze ta sprawa NIE MOŻE ZAISTNIEĆ na przykład w Wielkiej Brytanii. Z powodów oczywistych:
1. jak ktoś przepracował nie mniej niż 24 godziny to takie zaświadczenie się należy i jak nie dostanie - poda do sadu i wygra.
2. Jak nie przepracował to nie przyjdzie a jak przyjdzie to zostanie pierwszy raz wyproszony grzecznie a później ... z policja...
A dlaczego istota? Bo to jest z tej samej beczki ze nam sie NALEZY nawet jak nie zrobiono.
Nam POZWOLONO odpisywać w szkole a nawet na Uniwersytetach. Z tym walczyłem i będę walczył ale trudno zawrócić rzekę, bo w polskiej szkole uczą OSZUKIWAĆ. Przecież to "pomorze w przyszłości" (lepszy świstek). I ta hipokryzja później rozprzestrzenia się na inne dziedziny życia społecznego... Zamiast produkować Historycznych Patriotów lepiej wychowywać przyzwoitość, fachowość i racjonalność. Ojczyzna (oraz Obywatele) na tym lepiej wyjdzie...
A to wychodzi, ze mój najlepszy Doktorant (Patriota i Porządnie wychowany - NIGDY NIE ODPISYWAŁ!!!) co miał 2 Nagrody krajowe z zastosowań matematyki w czasie studiów na Wydziale Inżynieryjnym po obronie przez niego Doktoratu (ukończył w 3 lata zamiast 4) na tym ze Wydziale Inżynieryjnym. Nie może dostać pracy w Polsce a nie wyjechał na staż za granice który pomogłem mu otrzymać. Jest patriotem... Podejrzewam ze wszystkie pozycji i wszędzie zajęte są przez krewnych i ludzi ze świstkami. A to ze wały nam rwie, mosty padają nie mamy autostrad i wszystko z rak się wali to jest SUPER - wypisujmy i dalej te świtki na zadania! No i jesteśmy Wielcy a jak coś nie tak do dookoła wszyscy są winni!
Może zacznijmy od odpisywania w Polskiej Szkole? Może Kościół nam pomoże? W końcu będzie mniej hipokryzji - tez na tym zyska!