Sabotaż "pogromców komuny"

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Sabotaż "pogromców komuny"

Post by jan » Wed Aug 27, 2014 5:49 am

Z Fejsbuka
Społeczny aktyw hitlerowskich Niemiec był "umoczony" w hitleryzm.
Pastor Niemoeller był więźniem hitlerowskich kacetów i to on właśnie sprzeciwił się denazyfikacji totalnej - w imię przyszłości Niemiec.
Nasi tzw. pogromcy komuny zrobili lustrację... umoczonych w tzw. komunę starali się odsunąć od spraw publicznych, by konfitury stały się dla nich dostępniejsze
(na Fb zamieściłem fotografię okładki "Dokumentów pruskich" Osmańczyka ze '47 roku i dwie strony tekstu)
Нима Ларни lubi to.
Zobacz 1 więcej komentarz
Jan Urbanik
Hitleryzm był rodzajem zarazy, która opanowała naród kulturalny, zdolny do tworzenia rzeczy wielkich.
Umoczenie w hitleryzm miało różne pobudki od ideologicznego uniesienia/zaczadzenia przez pragmatyzm życia do swołoczowatości.
Hitleryzm był zbrodnicz...Zobacz więcej
23 sierpnia o 07:34
Marek Jendraszek
Ten kulturalny naród w pragmatyczny sposób podszedł do kryzysu gospodarczego. Wybrał w demokratyczny sposób.
Reszta to pokłosie tego wyboru. Ja powiem tak, od Albrechta Niedźwiedzia do Hitlera. Doskonała droga, prawda?
23 sierpnia o 12:36
Jan Urbanik
A teraz podejdź do nich inna ścieżką, rozwoju cywilizacyjnego.
Mimo dwóch sprowokowanych przez siebie i przegranych wojen...
Gdzie oni i gdzie my?
23 sierpnia o 15:14
Marek Jendraszek
Tak, ale nie możemy zapominać gdzie drugiej wojnie Oni , gdzie my. Na wszystko trzeba zapracować.
Wschodnia część tego kraju może tu być doskonałym przykładem jaka gospodarka rozwija.
To zachód pompuje kasę do wschodnich terenów Niemiec:) NRD , a RFN.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply