Fb- 18 grudnia o 08:36 · Gdańsk ·
Petru jest niewątpliwą gwiazdą opozycji w Sejmie, jest trzeźwy i sprawny.
Poza Sejmem taką gwiazdą jest Mateusz Kijowski, zapewne jest takich postaci więcej.
Niestety obie te gwiazdy, zyskując na popularności staną się w oczach tłumu nowymi zbawcami,
od których będą oczekiwać tego, co się ludziom "słusznie należy".
Tymczasem oni, tak samo jak populistyczny, kłamliwy PiS, z pustego nie naleją.
Cieszy mnie, że mnóstwo wyborców uwiedzionych syrenim śpiewem PiSorydzyków przejrzało na oczy,
nie wiem czy zmądrzał sekciarski, czyścioszkowaty Razem, który, raczej niechcący, doprowadził PiS do do dominacji.
Trzeba doprowadzić do spotkania ludzi budzących zaufnie, by określili wspólne PRYNCYPIA, PODZIELILI SIĘ ROLAMI,
organizować sztaby, pracowali nad programem pozytywnym -
trzeba organizować społeczny sprzeciw wobec bezwzględnego zawłaszczania państwa przez PiS
i wspierać dotychczas bezradnych wobec wiekszości posłów z Nowoczesnej i Platformy.
Referendum w sprawie przyspieszenia wyborów parlamentarnych wydaje mi się coraz bardziej sensowne.
Zarówno Ruchy miejskie jak i KOD, jeśli chcą ZNACZYĆ TWÓRCZO, BYĆ SIŁĄ KONSTRUKTYWNĄ,
muszą budować sformalizowane struktury, inaczej są (jesteśmy) tłumem, podobnie jak wyznawcy Słoneczka z Żoliborza.
Irena Wielgoszewska
Szanowny Panie Urbanik, PIS i Pan Prezydent Andrzej Duda, Tworzący obecny rząd, to ludzie wybrani przez społeczeństwo w wolnych, demokratycznych wyborach. I proszę szanować tą decyzję narodu. Może zajęcie się sprawami społecznymi biblioteki, w której to roli Pan podobno się świetnie sprawdza, bez szczucia i pisania o polityce wyjdzie Panu na dobre. Bez nienawiści, z miłością, empatią i wiarą pozdrawiam serdecznie.
Lubię to! · Odpowiedz · Wiadomość · 1 godz.
Jan Urbanik
Serdecznie dziękuję za pouczenie. Wiem co - Pani zdaniem - powinienem robić.
Nie kwestionuję prawidłowości wyborów, kwestionuję metody pracy Prezydenta i parlamentu.
Zajmuję się Biblioteką Społeczną w Gdańsku-Stogach, wychodzi mi różnie, ale robię to po to, bym się nie musiał wstydzić za Polskę.
Po to też zajmuje stanowisko wobec prób zawłaszczania Polski przez Kaczyńskiego, jego gwardię i sługi.
Poczynania legalnej większości sejmowej są dla mnie nieakceptowalne - daję temu wyraz na mocy obywatelskiego prawa wypowiadania się. Uczestnictwo w protestach, proponowanie referendum na temat skrócenia kadencji - do tego mam również obywatelskie prawo.
W demokracji musi być jakaś społeczna kontrola poczynań władz. Tę rolę powinien pełnić również Trybunał Konstytucyjny.
Petru jest niewątpliwą gwiazdą opozycji
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Petru jest niewątpliwą gwiazdą opozycji
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.