Fejsbukowe klimatyprzednoworoczne

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Fejsbukowe klimatyprzednoworoczne

Post by jan » Sun Jan 03, 2016 6:22 pm

29 grudnia 2015 o 21:02 ·

Od 8 lat z wolnej i nieprzymuszonej woli oddaję swój czas pracy społecznej.
Na większą politykę go nie mam. Mimo to, w sytuacji zagrożenia państwa poszedłem na manifestację
w obronie konstytucji i publikuję komunikaty KOD-u.
Przyjaciół, którzy mają więcej czasu proszę, wchodźcie do regionalnych struktur,
musimy przekonać kierowniczą siłę, że NIE REPREZENTUJE WIĘKSZOŚCI NARODU.
Jeśli ktoś chciałby robić coś sensownego a niepolitycznego
- zapraszam do Biblioteki Społecznej:
Potrzebni przyzwoici ludzie, potrzebny każdy nowy samodzielny mózg, zdolny do pracy u podstaw.
I KAŻDY GROSZ
Najbardziej leży mi na sercu kompensowanie niesprawności szkoły.
Tyle dzieci marnujemy!
Dziś trzecio- i czwartoklasiści śpiewali mi "Hera, koka, hasz..." znali ją na pamięć.
Gdyby ktoś miał czas zorganizować akcję zbiórki odpisów 1% na naszą rzecz!
Jesteśmy piekielnie osamotnieni: gratulacjami, życzeniami, podziękowaniami
nie zapłacę opiekunom dzieci, nauczycielom i artystom.
jan urbanik

‎Mateusz Kijowski‎ do Komitet Obrony Demokracji
28 grudnia 2015 o 14:16 ·

Szanowni Państwo!
Tak, słyszeliśmy o tym, że Prezydent Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy o Trybunale Konstytucyjnym. Wszyscy są tym faktem zmartwieni nawet, jeżeli się go spodziewaliśmy. Komitet Obrony Demokracji z całą pewnością wyrazi swoje zdanie w tej sprawie. Głośno, zdecydowanie i wyraziście. Ale uprzejmie proszę, żeby nie podejmować w tej sprawie nieskoordynowanych działań. Kiedy każdy z nas podejmie własną inicjatywę, to z natury rzeczy siła wyrazu będzie znacznie mniejsza. Zróbmy to razem! Wszelkie pomysły proszę kierować do Zarządu za pośrednictwem koordynatorów regionalnych. Uważamy, że w tym przypadku warto zastosować nowe środki wyrazu.

Pamiętajmy też, że właśnie uruchamiamy obywatelską inicjatywę ustawodawczą. Po rozważeniu i uwzględnieniu zgłaszanych przez Państwa uwag powstał jednolity tekst ustawy, pod którym zbieramy podpisy. Tekst jest już dostępny na naszej stronie internetowej wraz z uzasadnieniem.
http://www.komitetobronydemokracji.pl/o ... ki-projekt…/…

Marek Jendraszek
Jaki przywòdca, taki ruch :))) oj, co będzie jak ten jegomość obroni demokrację ?
Pewnie Mroczek zabije Mroczka

Jan Urbanik
//Jaki przywòdca, taki ruch :))) oj, co będzie jak ten jegomość obroni demokrację ? Pewnie Mroczek zabije Mroczka// - napisał pan Marek.

Nie dziw się Marku, My to "gorszy sort", "komuniści i złodzieje",
Ty jesteś papież poprawności ze słusznego sortu, widzisz słuszniej, widzisz lepiej.
Po prostu reprezentujesz słuszność i prawdę..
Kudy nam, kiepskiemu sortowi, do wyżyn Brudzińskiego, Macierewicza, Ziobry.

Marek Jendraszek
Stosowanie sztuczki, żeście gorszy sort i wkładanie mi tego do gęby jest ucieczką przed rozmową.
Zachowujecie się jak sekta. Straszenie PiSem nie wnosi niczego nowego , jest starą sztuczką.
Nie nakarmi Cię żaden Petru czy Kaczyński. Słowa, słowa, słowa, wielki potok słòw.

Marek Jendraszek
Na czele ruchu stoi jegomość, ktòry ma gębę pełną frazesòw, a swoje sprawy domowe zostawił żonie. Na czele manifestacji kogo widzę ? Przegranych politykòw, za nimi ludzie, ktòrych nakręciliście. Pewnie, że są wśròd nich faktycznie niezadowoleni, ale wszystkim nie dogodzisz. Gdybyście mogli, wprowadzilibyście stan wojenny, ale to nie te czasy. PiS należy rozliczać z efektòw rządzenia, za cztery lata. Tak to się robi w demokratycznych, europejskich krajach. Owczy pęd niczego dobrego naszemu państwu nie przyniesie. Mamy demokrację, parlament, prezydenta z nadania narodu i wara od nich. Przygotujcie pomysł polityczny na zmianę, ale ma ona zapaść przy urnach, nie na ulicy. Ulica to anarchia.

Jan Urbanik
Nie piszę Ci przez "wy", piszę Ci przez Ty.
Ja piszę w SWOIM imieniu.
Nie reprezentuję KOD-u, to KOD reprezentuje tych,
co w Kaczyńskim i jego marionetkach na najwyższych urzędach
widzą zagrożenie dla Polski, poprzez nocne zawłaszczanie państwa i łamanie prawa.
Wśród nich i mnie reprezentuje.
Paka i klaka Kaczyńskiego oraz radio Rydzyka nie przebiera w środkach,
by zohydzić myślących własnymi mózgami i nie godzących się na zawłaszczanie państwa.
Ty jesteś dzielnym harcownikiem w armii Kaczyńskiego.
Pewnie doceni on Twe zasługi.

Marek Jendraszek
Piszę do Ciebie przez wy, ponieważ wszedłeś w buty komitetu dosłownie. Uczestniczyłeś w manifestacji, do czego daje Ci prawo demokracja, o ktòrą tak walczysz i o ktòrą drży Twe serce. Zakłamanie , dwulicowość. Tak to widzę. Przeklejasz w kòłko swoje bajanie. Ròwnież Twoje prawo. Stałeś na stanowisku, że wybory są od tego, by zmieniać rządzących, dziś zmieniasz zdanie, bo Oni Tobie nie ofpowiadają. Stawiasz się po stronie myślących, tych ktòrzy używają mòzgòw. Ci, ktòrzy są innego zdania nie myślą Emotikon smile zadałem Ci pytanie, gdzie byłeś Janie, jak poprzednia koalicja łamała kondtytucję ? Czy potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy tylko przeklejanie Ci zostało. Pytam, gdzie byłeś jak Platforma z koalicjantem łamała konstytucję ? Dla Twojej wiedzy, nie jestem , nie byłem i nie będę gębą żadnej partii. Stoję na stanowi

Marek Jendraszek
sku, że władzę zmienia się przy urnach wyborczych. Przegrane wybory mają przegranego zmobilizować do wyciągnięcia wnioskòw z porażki, nie ludzi na ulicę.

Jan Urbanik
Marku, by nie kontynuować dialogu - Szczęśliwego Nowego Roku i dobranoć.

Marek Jendraszek
Trudno, Twoja decyzja. Dobrego roku Ci życzę, oby zdrowia i sił nie brakło w czyniniu dobra.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply