dialog i tyrada starucha

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

dialog i tyrada starucha

Post by jan » Sat Jan 23, 2016 8:44 am

Kawałek dialogu i tyrada starucha
//z Fejsbuka//
B.:
Moi drodzy - dyskusja powinna opierać się na konkretnych wypowiedziach bez uogólnień. Jeżeli Marek ma jakieś propozycje niech powie faktycznie o co chodzi i co proponuje.Starajmy sie nie uogólniać . Jeśli mówisz " rusz cztery litery" to daj konkret. Będzie okazja na Kongresie o tym konkretnie podyskutować.
Lubię to! · Odpowiedz · 4 · 7 godz.

A.:
Każda forma dobra byle wyzwalała w nas aktywność ! Wiem ,że mamy ograniczenia czasowe! Bo to praca , bo rodzina ,itd! No i ? Jak no i? to tak będzie! Każdy z nas ma multum pomysłów ale tylko na to ,żeby to ktoś zrobił a nie ja! Nie jestem strategiem. Jestem analitykiem i widzę takie błędy i wysnuwam diagnozę, może złą, może błędną, ale myślę, że wartą dyskusji!
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 6 godz.

Jan Urbanik - czyli tyrada starucha
Jest potrzebna praca dla Polski od podstaw - od wychowania dzieci zdolnych do krytycznego i twórczego myślenia i do współpracy bardziej niż do konkurencji, trzeba im przydawać skrzydeł i strzec przed rynsztokiem i kryminałem - TO JEST, BYŁO i BĘDZIE PRYNCYPIUM. Niezależnie od tego kto sprawuje rządy.
Państwo będziemy mieli takie, jak sobie młodzież wychowamy.
PRZYZWOITE PAŃSTWO BĘDZIE WTEDY, KIEDY BĘDZIE ONO NASZYM OBOWIĄZKIEM, a nie krową, którą każdy chciałby doić, a karmić jej nie chce nikt, sądząc, że są jacyś inni, którzy "powinni".
Po zwycięstwie wyborczym ekipy kaczyńskiej, która przystąpiła do bezpardonowego zawłaszczania rządu ciał, dusz i majątku czułem obywatelską bezradność i z radością powitałem KOD, który jednoczy ludzi przeciwnych szaleństwu i samowoli prawołamaczy.
Pryncypium moim jest jednak praca u podstaw, niewdzięczna czasem, szara, syzyfowa. Merdaniem szturmówkami czy różańcem nie rozwiąże żadnego problemu.
Dzisiejszy dzień, jak zwykle, poświęcam pracy u podstaw.
Tym, którzy mogli poświęcić czas Kongresowi życzę spokoju i taktu.
Pychę powieście na kołku.
Pozdrawiam wszystkich uczestników I Pomorskiego Kongresu KOD-u.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply