z polsko-ruskiego forum

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

z polsko-ruskiego forum

Post by jan » Fri Sep 24, 2010 5:10 am

1.

Чт сен 23, 2010 2:27 pm

lach писал(а):Dziś dopiero odkryłem

Pisze Gaderep:
Widać pierwsze skutki rządów aparatczyków-sprzedawczyków spod znaku Tuska i głupota narodu wychodzi na wierzch. Tylko ostatni cymbał mógł głosować w wyborach prezydenckich na Tuskową marionetkę - uzurpatora (podobno, choć sam mu genealogii nie sprawdzałem) Komorowskiego - przekazując tym samym całą władzę w państwie w ręce jednej partii, uniemożliwiając jakąkolwiek kontrolę społeczną nad ludźmi nie dorosłymi ani mentalnie, ani intelektualnie do sprawowania jakiejkolwiek władzy.
Nie dziwią mnie poglądy Jana wyrażone w postaci inwektyw pod adresem kontrkandydata niejakiego Komorowskiego. Wcale nie dlatego, że od tej opcji politycznej innego języka trudno się spodziewać (są i na lewicy ludzie potrafiący zachować się godnie) a dlatego, że potrafię zrozumieć histerię tej klasy społecznej, której przez lata wmawiano "przewodnią rolę społeczną", histerię związaną w czymś, co w ich pojęciu może zakrawać na społeczną degradację. (pogrubienie moje - j.u.)
Dziwię się natomiast Zbyszkowi, bo nawet jeśli nie dać wiary w to, że Komorowski "nie z tych Komorowskich" i jeśli ten człowiek faktycznie nie jest uzurpatorem, to publiczne chwalenie się tytułami nadawanymi przez zaborców (w Polsce hrabiów nie było) samo już o jakości człowieka świadczyć może.
-

Z powodu pochodzenia z chłopa i poglądów lewicowych, na dodatek z powodu wrodzonego chamstwa, daleko mi do Wersalu, Gaderep tu ma rację.
Ale...
Ale gdybym gówno podał w złotym pucharze, to gówno zamieniłoby się w ambrozję? Raczej nie.

Dziś rano o politykach i działaczach obozu Gaderepa napisałem tak:

Wysłany: Dzisiaj 8:35

Chora, szalona i nawiedzona Polska

Kaczyński, Głódź, Śniadek, Rydzyk
i Mariusz Błaszczyk - Ziobro z ludzką twarzą;
Błaszczyk - to nawiedzony głupiec albo arcymistrz fałszu i obłudy.

Jest polski rząd koalicyjny PO i PSL,
jest prezydent Komorowski wybrany przez większość uprawnionych do głosu Polaków,
czyli jest POLSKI PREZYDENT i POLSKI RZĄD

i garść nawiedzonych warchołów, których czołówkę wymieniłem wcześniej.

Jeśli zdrowa większość nie potrafi ich zmarginalizować śmiechem i ironią,
będzie to źle świadczyło o zdrowiu większości i sile demokracji w Polsce.

Rząd ma środki prawne na zaprowadzenie porządku
na Krakowskim Przedmieściu. Sezon ogórkowy się kończy, czas zrobić porządek.

Maciejowi-Gaderepowi życzę dużo zdrowia i powodzenia w interesach.

jan urbanik

Очередной НИЗКИЙ поклон, Пане Янку.

Игорь.

2,3.
Пт сен 24, 2010 1:37 am

Zbigniew писал(а):

Очередной НИЗКИЙ поклон, Пане Янку.

Игорь.

Częściowo możno by było zgodzić się z Panem Janem, ale fakt, że polakożerca Igor kłania się, więc chyba się powstrzymam, może wszystkiego nie wiem

Observer:
:). OK nie będę się kłaniał. Jedynie powiem ze napisano jakby z ust ujął :).

4.
Odezwał się Gaderep.
Cytuję fragment dotyczący mego wątku:

24 сен 2010, 14:02
Też rzadko zachodzę i też dziś odkryłem :oops:
(...) Cóż, Janie, mogę Ci odpowiedzieć prócz tego, że można się z kimś nie zgadzać, można mieć inne zdanie, można kogoś nie szanować ale, na Boga, należy szanować siebie. Jestem głęboko przekonany, że stać Cię na wyrażenie własnych poglądów w sposób dobitny, czasami bolesny dla adwersarzy ale bez używania inwektyw.
Trzymajmy jakiś poziom, taż Moskale na nas patrzą :lol:

Tak jest Prezydent wybrany przez większość. I co? Jeśli nie przekonują Cię wyniki wyniki wyborów do Reichstagu z 1933 to może przekona cytat z Łysiaka:
"Jeśli większość ma rację – jedzmy gówno... – Miliony much nie mogą się mylić"

Jak myślisz, czy kiedy w wolnych,bezpośrednich i tajnych wyborach dwa wilki i owca przegłosują co będzie na kolację to owca ma moralne prawo beeeczeć, czy też powinna zamknąć mordę i czekać na podanie do stołu?

Za życzenia zdrowia i powodzenia w interesach dziękuję a i Tobie życzę wszystkiego co dobre.
Skoro już mowa o interesach - jeśli chcesz sprzedać własną myśl - ładnie ją opakuj. Nie tylko myśl. Jest duża szansa, że gówno w złotym pucharze ktoś kupi (choćby ze względu na opakowanie); gówno owinięte w brukową gazetę sprzedać o wiele trudniej. :wink:
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply