Patriotyzm Kaczyńskiego jest szalony i szkodliwy

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Patriotyzm Kaczyńskiego jest szalony i szkodliwy

Post by jan » Wed Apr 06, 2011 6:29 am

Patriotyzm Kaczyńskiego jest szalony i szkodliwy.
Goniące za zyskiem media promują szaleńca.

Głupi, nieodpowiedzialni medianci!

====================================
Komu w Polsce zależy na NORMALNEJ Polsce,
by w kraju chciało się i dało się normalnie żyć,
byśmy nie byli parobkami budującymi dobrobyt cudzych ojczyzn,
porzucając ojczyznę własną.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Adam Zwoiński
Członek Stowrzyszenia

Post by Adam Zwoiński » Thu Apr 07, 2011 6:41 pm

Co konkretnie Panie Janie z poczynań Pana Kaczyńńskiego jest szkodliwe ? Gdyby na chlodno, racjonalnie się nad tym zastanowić to tak naprawdę łatka, którą właśnie przypisują mu media jest fałszywa. Czy jest nacjonalistycznym moherem jak go przedstawiają, za to Pan Tusk pragmatycznym Europejczykiem ? Odpowiem na to tak : liberalizm, europejskość jest dla słabeuszy takich jak Pan Tusk i jego otoczka. Patriotyzm i Katolicyzm dla silnych, takich jak Pan Kaczyński. Tak uważam
Z polskiej krwi zrodzony, polskie serce noszę. Wiara Katolicka i Duma Narodowa to moja siła

Basia
Członek Stowrzyszenia

Post by Basia » Thu Apr 07, 2011 6:49 pm

O! Jak miło i ciekawie. Proszę o sprecyzowanie: czyżby tylko patriotyzm konkretnie pana Kaczyńskiego był siłą? Czy patriotyzm jako zjawisko - Putina, Obamy czy kogoś jeszcze? A co do katoilcyzmu? Tylko katolicyzm jest siłą? Czy wiara w ogóle?

No i proszę mi konkretnie, w punktach, wymienić - w czym owa siła pana Kaczyńskiego się wyraziła.

Z góry bardzo dziękuję za, mam nadzieję, logiczną i szczegółową odpowiedź.

Z rosyjskiej krwi zrodzona, jestem przede wszystkim Człowiekiem, a dopiero później - Rosjanką. Jestem ateistką, siła zaś moja polega na uznaniu prawa człowieka do każdej wiary, oraz niewiary, w tym stopniu, w którym to nie poniża innego człowieka, nie znieważa jego godności i nie przkształca się w fanatyzm.
Proszę cię, duszo moja, bądźże mi szaloną...

Adam Zwoiński
Członek Stowrzyszenia

Post by Adam Zwoiński » Thu Apr 07, 2011 8:06 pm

Patriotyzm to siła wynikająca z miłośći do swojej ziemi. Mój post dotyczył wypowiedzi Pana Jana. Od Rosjan i Amerykanów, my Polacy możemy uczyć się, może inaczej nasze obecne władze powinny uczyć się realizowania narodowego interesu. Putin, Miedwiedew prowadzi politykę narodową rosyjską, może sie ona nam podobać lub nie, nawet gdy uderza ona w nasze interesy, oni prowadzą celową politykę mającą na celu zwiększenie siły Rosji, czy to nacjonalizm czy patriotyzm to sie nie wypowiadam bo nie znam dogłębnie tematu. Wiara Katolicka daję wierzącemu człowiekowi siłę bo w niej zawarta jest prawda o człowieku. Piszę tak z mojego punktu widzenia ale jestem osoba wierząca i katolicyzm jest tym z czym się identyfikuje. A dla kogoś kto w nic nie wierzy to żadna religia nie będzie słuszna. W historii Rosji religia chrześcijańska, prawosławie również odegrało ogromną rolę i ta wiara dawała Rosjanom siłę w walce o te ideały, które oni uznawali za tej walki warte. Jest Pani Rosjanką Pani Basiu więc na pewno zna Pani historię swojego narodu i to ile chrześcijaństwo dało i daje narodowi rosyjskiemu. J. Kaczyński stara sie realizować polską politykę, mająca na celu polskie interesy a nie interesy Rosji czy Brukseli, za to go bardzo szanuje choć nie do końca się z nią zgadzam np nie podzielam akceptacji PiS dla integracji z UE. Trzeba przyznać, że PiS broni np. integralności naszego kraju przeciw np Ruchowi Autonomi Śląska, nie zgadza się na rozwiązania prawne proponowane przez UE np. w temacie przerywania ciąży, eutanazji, chroni nasz kraj przeciw bezpodstawnym roszczeniom dot. zwrotu nieruchomości pożydowskich i poniemieckich.

Na koniec mam dla Pani niespodziankę, mam nadzieję, że zgadnie Pani jakie wydarzenie przedstawia obraz

Image

Uploaded with ImageShack.us
Z polskiej krwi zrodzony, polskie serce noszę. Wiara Katolicka i Duma Narodowa to moja siła

jan
Administrator

Adam napisał w dwu postach:

Post by jan » Sat Apr 09, 2011 6:10 pm

Co konkretnie Panie Janie z poczynań Pana Kaczyńskiego jest szkodliwe?

Antyrusizm, lizodupstwo w stosunku do Jankesów, żadza władzy, przy której interes państwa się nie liczy

Gdyby na chlodno, racjonalnie się nad tym zastanowić to tak naprawdę łatka, którą właśnie przypisują mu media jest fałszywa. Czy jest nacjonalistycznym moherem jak go przedstawiają,

Uważam, że tak.

za to Pan Tusk Europejczykiem ?

Tak, uważam, że Tusk jest pragmatyczniejszy, bardziej cywilizowany.

Patriotyzm i Katolicyzm dla silnych, takich jak Pan Kaczyński. Tak uważam.

Na czym polega siła Kaczyńskich? Na gruzińskich wyczynach? Na lądowaniu w Smoleńsku?

Patriotyzm to siła wynikająca z miłośći do swojej ziemi.

Patriotyzm, Panie Adamie, to praca dla kraju, dla obywateli.
Patriotyzm krzyżaków i zniczaków z Krakowskiego Przedmieścia to błazenada i wstyd.

Mój post dotyczył wypowiedzi Pana Jana. Od Rosjan i Amerykanów, my Polacy możemy uczyć się, może inaczej nasze obecne władze powinny uczyć się realizowania narodowego interesu. Putin, Miedwiedew prowadzi politykę narodową rosyjską, może sie ona nam podobać lub nie, nawet gdy uderza ona w nasze interesy, oni prowadzą celową politykę mającą na celu zwiększenie siły Rosji, czy to nacjonalizm czy patriotyzm to sie nie wypowiadam bo nie znam dogłębnie tematu.

W ocenach ruskich władz jesteśmy (mniej więcej) zgodni.

Wiara Katolicka daję wierzącemu człowiekowi siłę bo w niej zawarta jest prawda o człowieku.

Jaką siłę, Adamie? Siłę głupiego umierania?
Łoił nam dupę bezbożny Hitler, bezbożny Stalin, prawosławny car i cysorze dwaj:
jedenkatolik, drugi protestant.

Piszę tak z mojego punktu widzenia ale jestem osoba wierząca i katolicyzm jest tym z czym się identyfikuje. A dla kogoś kto w nic nie wierzy to żadna religia nie będzie słuszna. W historii Rosji religia chrześcijańska, prawosławie również odegrało ogromną rolę i ta wiara dawała Rosjanom siłę w walce o te ideały, które oni uznawali za tej walki warte. Jest Pani Rosjanką Pani Basiu więc na pewno zna Pani historię swojego narodu i to ile chrześcijaństwo dało i daje narodowi rosyjskiemu. J. Kaczyński stara sie realizować polską politykę, mająca na celu polskie interesy a nie interesy Rosji czy Brukseli, za to go bardzo szanuje choć nie do końca się z nią zgadzam np nie podzielam akceptacji PiS dla integracji z UE. Trzeba przyznać, że PiS broni np. integralności naszego kraju przeciw np Ruchowi Autonomi Śląska, nie zgadza się na rozwiązania prawne proponowane przez UE np. w temacie przerywania ciąży, eutanazji, chroni nasz kraj przeciw bezpodstawnym roszczeniom dot. zwrotu nieruchomości pożydowskich i poniemieckich.

Na koniec mam dla Pani niespodziankę, mam nadzieję, że zgadnie Pani jakie wydarzenie przedstawia obraz

Rosyjska cerkiew, podpora samodzierżawia, przyczyniła się do tego, że zrodził się czerwony krwawy bunt.

We wszystkich armiach były święte chorągwie, cudowne obrazy, księża, rabini i popi.
Podejrzewam, że Bóg błogosłwił PRACY i MYŚLENIU, a nie modlitewnym pieniom i westchnieniom.

Nie jestem zachwycony poziomem tego postu. Może go nawet wykasuję,
ale jest on wyrazem głębokiej niezgody pomiędzy naszymi poglądami na patriotyzm i polską rację stanu.
jan urbanik

Adam Zwoiński
Członek Stowrzyszenia

Post by Adam Zwoiński » Sat Apr 09, 2011 8:05 pm

Zgadza się, jest między nami duża niezgoda, jesteśmy przedstawicielami innych pokoleń Panie Janie, ja jestem synem odrodzonej Polski i synem Kościoła Rzymskokatolickiego nierozerwalnie związanego z naszym Narodem

jan
Administrator

Post by jan » Sun Apr 10, 2011 5:07 pm

Urodziłem się pod okupacją,
dzieciństwo i młodość upłynęły mi w PRL-u,
nie czuję żydo- ani rusofobii,
nie potępiam Grossa,
straciłem wiarę katolicką na rzecz wiedzy lub niewiedzy bez protez,
Rydzyka, Kaczyńskich i PiS uważałem i uważam za zło, szaleństwo i wstyd,
PRL uważam za państwo polskie,
socjalizm jest mi bliski,
szanuję generała Jaruzelskiego,
byłem zwolennikiem stanu wojennego,
byłem członkiem PZPR,
byłem dwukrotnie członkiem Solidarności -

nie mam kompleksów, bez wstydu patrzę w lustro.

Cieszę się wiosną, choć dziś, kiedy poszedłem nad Pusty Staw
robić fotoraport ze stanu wiosny w Gdańsku,
chyba przymroziłem sobie uszy i ręce.
jan urbanik

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Sun Apr 10, 2011 9:51 pm

Adam Zwoiński wrote:Zgadza się, jest między nami duża niezgoda, jesteśmy przedstawicielami innych pokoleń Panie Janie, ja jestem synem odrodzonej Polski i synem Kościoła Rzymskokatolickiego nierozerwalnie związanego z naszym Narodem

Na szczęście synowie odrodzonej Polski są rożni ;)... a młodzież co nadchodzi będzie miała z czego wybierać, na kogo się równać a za co się wstydzić...
nie ma podpisu :)

Post Reply