Posłowie, senatorzy, ich rodziny, massmedia i wyborcy !

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
drhumor
Członek Stowrzyszenia

Posłowie, senatorzy, ich rodziny, massmedia i wyborcy !

Post by drhumor » Wed Sep 07, 2011 5:17 am

Refleksje dla redaktorów Onetu.pl i nie tylko…

Chyba tylko, aby:
1/ Podlizać się przedstawicielom władzy.
2/ Robić pozytywną reklamę przedstawicielom władzy
ukazywały i ukazują się przeróżne artykuły, filmy, zdjęcia dotyczące ich członków rodzin np.: Moniki Jaruzelskiej, Kasi Tusk, Oli Kwaśniewskiej, córki i wnuków Komorowskiego, czy córki Cimoszewicza itd…

Nie sądzę, że powyższe ukazuje się też po to, aby wnerwić naród, ale chyba tak się dzieje!

Jak przyjmują to różne osoby! M.in. odpowiedzią jest wczorajszy w wiadomościach artykuł:
„Nie lubimy bogatych i szczęśliwych!
Cholernie mnie wnerwia szczęście innych ludzi. Wkurza mnie, że Anka ma dobrą pracę i szykuje się do zakupu mieszkania, a ja nie mam na remont. Irytuje mnie, że Kaśka jeździ co pół roku na zagraniczne wycieczki, a mnie nie stać na tydzień w Zakopanem…”

Ja go całego nie czytałem, bo szkoda mi czasu na to! Ponadto nie mam szacunku dla wielu z tych przedstawicieli władz, więc tym bardziej negatywnie patrzę na takie teksty o ich ekonomicznych sukcesach.

Bardzo negatywnie patrzyłem i patrzę na byłych komunistów, dlatego odrzucam od razy byłych Towarzyszy z PZPR typu Jaruzelskich, Millerów, Kaliszów itd. i tych, którzy ich wychwalają, bronią, rehabilitują, współpracują z nimi (ostatnio coraz więcej takich „lewicowców” dekuje się w oportunistycznym (nie mylcie tego wyrazy z opozycyjnym lepiej karierowiczowskim!) PO! Tusk z pewnością widzi w tym dłuższe utrzymanie się na stołku (Cysorz to ma klawe życie…)!

Osobiście wolałbym, aby ci piszący-dziennikarze poruszyli np. taki problem: „dlaczego ani Komorowski, ani szef partii PO (z nazwy obywatelskiej…!) nie wystąpią z wnioskiem do parlamentu o zmianą punktów z ustawy o prawach i obowiązkach posłów i senatorów, która daje im możliwość nie reagowania (nawet nie odpisywania) na prośby, skargi, petycje obywateli !!!

Uważam, że ta ustawa przygotowana przez SLD i PSL, a przegłosowana przy pomocy oportunistycznych karierowiczów, którzy zdradzili ideały Solidarności jest sukcesem antydemokracji !!!

Dlatego pomyślcie i zrozumcie Szanowni Czytelnicy czemu tak wielu rękami i nogami trzyma się ww stołków (+ jeszcze lepszych europoselskich) lub o nie walczy oraz jak dużo członków rodzin już się na nich zamelinowało no i dlaczego tak im zależy na wyborcach, a potem…
A potem, jak kiedyś odpisał mnie marszałek Borowski: „poseł nie musi reagować, ani odpisywać…” i podał mi nr ustawy, datę uchwalenia, a marszałek Komorowski to nawet tego nie zrobił !!!
Chwalmy więc jego wnuczęta, może z nich też będą „poślęta” !

Franciszek Krzysiak- dysydent za komuny i dziś!

Post Reply