//Jakoś mi nie śmieszno, przecież Żydów prawie sześć milionów unicestwiono.
Polaków w to nie mieszaj, proszę. Kto po wojnie ich z kraju wypędził wiesz, szkoda , że nie chcesz tego wyartykułować.//
Żydów wymordowali Niemcy i ich satelici.
Polacy zachowali się w większości biernie, choć Jedwabne nie było jedynym niechlubnym wyjątkiem.
Żydów wypędził polski antysemityzm: dmowski, NZSowski, katolicki, moczarowski.
Ksiądz proboszcz, mój pierwszy katecheta - ks. Stanisław Nosal, na lekcjach religii opowiadał, co Żydzi wyczyniali z hostią,
z chrześcijańskimi dziećmi - był to początek lat pięćdziesiątych;
gdzieś po mózgu plączą mi się jeszcze słowa modlitwy z tamtych czasów,
kiedy modliłem się chyba o pokaranie żydów, pogan i heretyków.
przedwojenne państwo (panie, panowie) polskie
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Re: przedwojenne państwo (panie, panowie) polskie
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Niektórzy twierdzą, że Stalin posłużył się Żydami, by wprowadzać u nas ustrój jedyny odpowiedni. Izaak Cymerman (Józef Cyrankiewicz)premier Ludowej Polski 1947-1952, 1954-1970 może być tego dowodem, że Żydzi nie do końca z kraju zostali usunięci. Z przykrością to stwierdzam, że Ty modliłeś się, a ja grałem jako dziecko we Wrzeszczu z kolegami w "Żydka", nie mając pojęcia zielonego, że Żydek to człowiek. Po latach dostaję gęsiej skórki, gdy pomyślę, że ktoś dzieciakom podpowiedział taki rodzaj zabawy, gdybym go poznał dałbym mu w ryj. Pozdrawiam.
//Niektórzy twierdzą, że Stalin posłużył się Żydami, by wprowadzać u nas ustrój jedyny odpowiedni. Izaak Cymerman (Józef Cyrankiewicz)premier Ludowej Polski 1947-1952, 1954-1970 może być tego dowodem, że Żydzi nie do końca z kraju zostali usunięci// - napisał Maras.
Posłużę się odpowiedzią z innego postu:
Żydy powinny odmówić, polskie komuchy powinny odmówić i byłoby fajnie:
odmawiający dostaliby kulkę w potylicę w okolicach brzózki, niepokorni poszliby na wywczasy w okolice Sołowek lub na Kołymę, a Polska Socjalistyczna Republika Radziecka pod łaskawymi rządami sekretarza Iwana Iwanowicza Iwanowa, I Sekretarza KC Polskoj Socjalisticzeskoj Sowietskoj Riespubliki budowałaby radziecki komunizm.
Posłużę się odpowiedzią z innego postu:
Żydy powinny odmówić, polskie komuchy powinny odmówić i byłoby fajnie:
odmawiający dostaliby kulkę w potylicę w okolicach brzózki, niepokorni poszliby na wywczasy w okolice Sołowek lub na Kołymę, a Polska Socjalistyczna Republika Radziecka pod łaskawymi rządami sekretarza Iwana Iwanowicza Iwanowa, I Sekretarza KC Polskoj Socjalisticzeskoj Sowietskoj Riespubliki budowałaby radziecki komunizm.
jan urbanik
Tak, tak, gdyby nie stan wojenny, Rosjanie by nas pozamiatali, gdyby nie sowieci, Niemcy by nas zniemczyli, gdyby PiS doszedł do władzy Mroczek wystąpił by przeciwko Mroczkowi. Pozwoliłem sobie na wpis w Twoim stylu Janie:)