Piękny kraj, piękni ludzie-Polska.
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Piękny kraj, piękni ludzie-Polska.
Polska jest krajem mlekiem i miodem płynącym. Problem polega na tym, że nie potrafimy docenić tego co mamy. Dajemy się wciągać w kłótnie, które nie mają sensu, a na które tracimy czas i energię. Mam wrażenie, że politykom jest na rękę podział społeczeństwa na PiSiorów i POwców. Kiedyś komuszki-kłamczuszki spełniały rolę winnych, dziś są w cieniu, bo afera za czasów ich rządów tam ich wysłała. Część społeczeństwa uległa kampanii na rzecz strachu przed PiSem, część wręcz przeciwnie. Mało merytorycznej dyskusji w Sejmie jest powodem braku reform, mamy ciągłe igrzyska w postaci Smoleńska, podchody w sprawie aborcji, pewna partia lansuje narkotyki. Moim zdaniem politycy prowadzą nas do czarnej dziury, podając nam na tacy przez dziennikarzyny codzienne rewelacje, w których przewija się pan z Torunia, pan z partii opozycyjnej. Jak na mój gust mało informacji na temat prac rządu, rządu, który przecież powinien pracować na rzecz społeczeństwa. Propaganda sukcesu rodem z PRL mi się przypomina, jak słucham o wyimaginowanych sukcesach obozu rządzącego i tekstów, jaka ta opozycja jest straszna i zła. Róbmy swoje i pamiętajmy, by nie dać się omamić propagandzie sukcesu:)