Czuję niesmak do pisania "utwierdzającego w wierze"

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Czuję niesmak do pisania "utwierdzającego w wierze"

Post by jan » Wed Dec 05, 2012 9:04 am

Napisałem na Fejsbuku:
Nie znam "Prawdy", nie wiem jak być powinno, by było dobrze

Na podstawie zmysłów, sposobu patrzenia na świat w kategoriach wśród których wyrosłem, na skutek lektury, rozmów...
wyrobiłem sobie swój sposób widzenia świata, sposób wartościowania ludzi i zjawisk - I PREZENTUJĘ GO TU i NA FORACH.
Nie czuję się powołany do nauczania, nie uważam go za jedynie słuszny, a jednak piszę...
Służy to weryfikacji słuszności i praktyczności mego punktu widzenia, sprawdzeniu, czy moje poglądy nie kłócą się ze zdrowym rozsądkiem i oglądem świata co najmniej kilku ludzi.

Rad poczytałbym tu i na forach prezentacje INNYCH PUNKTÓW WIDZENIA, różnych od moich, chętnie poczytam opinie na temat tego, co tu wypisuję.
I nie poglądy zgodne są mile widziane, a wykazanie fałszu i dziur logicznych w tym, co piszę.

Czuję niesmak do pisania "utwierdzającego w wierze", to stanowi tylko doszczelnianie końskich okularów,
czyli odczłowieczanie homo sapiens. Stwórzmy tu* forum wymiany myśli o rzeczach ważnych.

*
Fejsbuk mógłby służyć tylko do anonsowania problematyki ważniejszej i wywodów obszerniejszych, zamieszczonych na forum Przyjazne Pomorze - CZYLI TU.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply