Prawa CZŁOWIEKA i OBYWATELA, mobbing

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Post by jan » Thu Jan 24, 2013 6:29 am

(z braku dostępu do tej witryny wcześniej opublikowane na fejsbuku)

By realizować prawa człowieka trzeba zapewnić wpierw warunki realizacji tych praw,
ekonomiczne i instytucjonalne. By to zrobić musi istnieć
PRZYZWOITA SPOŁECZNA WYDAJNOŚĆ PRACY
oraz
PRZYZWOITOŚĆ OBYWATELSKA i LUDZKA.

"Świadoma dyscyplina" istniała do pewnego czasu w raju, ale odkąd pierwsza para złamała ją,
poza wąskimi gremiami ludzi przyzwoitych, nie stała się zjawiskiem powszechnym.
Rządy i zarządy skazane są na stosowanie bicza i marchewki w zmiennych proporcjach.
Wymagania w stosunku do pracownika często przekraczają możliwości danej jednostki.
Osoby które osiągnęły poziom niekompetencji wymyśliły MOBBING.

Warunki instytucjonalne może zapewnić SPOŁECZNA PRZYZWOITOŚĆ,
jeśli osiągnie pewną masę krytyczną i zdominuje powszechną szujowatość i warcholstwo.

Ela Pietkiewicz
Co to za totalne bzdury!
6 minut(y) temu · Lubię to!

Jan Urbanik
Sprawa może wyglądać następująco:
1. Piszący lub mówiący może pieprzyć totalne bzdury.
2. Osoba, która nie rozumie tego co słyszy lub co czyta, uważa, że słyszy lub czyta totalne bzdury.

Jako autor tekstu wystawiłem go na widok publiczny. Liczę się z różnymi ocenami.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Maras
Członek Stowrzyszenia

Re: Prawa CZŁOWIEKA i OBYWATELA, mobbing

Post by Maras » Thu Jan 24, 2013 9:21 am

Wymagania w stosunku do pracownika często przekraczają możliwości danej jednostki.
Osoby które osiągnęły poziom niekompetencji wymyśliły MOBBING......................................Myślę, że w dużej mierze chodzi ( bzdury) o te słowa. Wiesz jak pisać, żeby przykuć uwagę, ale tu posunąłeś się za daleko. W dzisiejszych czasach coraz częściej spotykam się z problemem mobbingu. Dana jednostka to człowiek. CZŁOWIEK. Nie wiem czy zgadzasz się z istnieniem takiego tworu, jak człowiek, bo jak przeczytałem co napisałeś o mobbingu mam pewne wątpliwości. Miejsce pracy, szkoła, kiedyś zasadnicza służba wojskowa i.t.p. to miejsca, które w tym momencie przychodzą mi do głowy, w których spotkałem się z tym problemem. Osoby które , jak piszesz, osiągnęły poziom niekompetencji to między innymi Lorenz, Heinemann, Leymann. Niekompetencja, doskonałe określenie dla osób, które w pracy stosują mobbing.

Post Reply