Kosultacja - przeczytaj, napisz co powinienem tu zmienić

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Kosultacja - przeczytaj, napisz co powinienem tu zmienić

Post by jan » Sun Mar 17, 2013 3:55 pm

Kosultacja - przeczytaj, napisz co powinienem tu zmienić:

Szanowni Państwo,
przed Biblioteką Społeczną, a właściwie przed Stowarzyszeniem „Przyjazne Pomorze”,
widzimy bliska szansę rozwinięcia skrzydeł i zdziałania znacznie więcej, na wyższym poziomie.

W obecnym składzie i w tym lokalu, działając pięć lat, robiliśmy więcej i to znacznie, niż na tak wątłą załogę przystało, ale…
w tym miejscu i w tym składzie uważam to za kres możliwości rozwojowych instytucji, można tylko zaskorupić się i trwać przez jakiś czas.
Rezygnacja z rozwoju i wchodzenie w gnuśność – to nam się nie uśmiecha, jest tyle do zrobienia w Polsce,
jest tyle do zrobienia w naszych okolicach!

Potrzebni nowi ludzie, z nowymi pomysłami, którzy mogliby doskonalić to, czego już dokonaliśmy,
wchodzić na nowe pola upiększania i naprawiani świata – naszego świata, świata dla nas, Polski dla nas…

We środę – 20 marca o godzinie 17:00 - zapraszamy do Biblioteki wszystkich członków Stowarzyszenia,
sympatyków-bywalców, i sympatyków, którzy znają nas tylko z legendy, z plotki, z pantoflowej poczty -
na OTWARTE ZEBRANIE ZARZĄDU STOWARZYSZENIA.

(W w okresie przedbibliotecznym i wciągu trzech pierwszych lat istnienia biblioteki wszystkie nasze zebrania Zarządu były otwarte.)

Zaproszenie to dotrze do wszystkich, którzy są na naszej liście rozsyłkowej, do osób, które pojawiały się u nas,
i którzy maja możliwości coś tu wnieść lub uzyskać szansę twórczego zaangażowania w służbę człowiekowi, dziecku w szczególności.

W tym roku dwie osoby wniosło już dar swego talentu i osobowości do naszej misji: Andrzej Beratz ze swoim instrumentem i swoim głosem
i Emil Ciemnoczołowski z pasją fotografowania. Jest propozycja warsztatów dziennikarskich dla dzieci i dorosłych…
Do specjalnego zeszytu od 28 stycznia 2013 wpisało się 16 osób, które mogą coś z siebie dać.

To zebranie będzie rodzajem burzy mózgów, które pozwoli pomierzyć nasze siły, czy jesteśmy zdolni do wzlotu, i podejmie decyzje inicjacyjne.
W czerwcu najpóźniej będzie WALNE ZEBRANIE Stowarzyszenia, które będzie mogło dostosować nasz statut do nowych realiów.

Czekam na młodych, którzy nie widzą dla siebie szans, studentów, którzy szukają szansy dla siebie;
czekam na emerytów i rencistów, którzy nie spierniczeli jeszcze w kapciach,
Czekam na aktywnych ludzi dobrej woli, którzy mogą nieco swego czasu poświęcić na lepszej przyszłości.

Stowarzyszenie nie wchodzi w partyjną politykę, dobro człowieka,
szczególnie dziecka, tu i teraz i na przyszłość, to cel naszego przedsięwzięcia.
jan urbanik
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply