Usiłował być dobry, mądry i wielki. Wyszło prawdziwie.
Ochrona zdrowia jest chora i żadne referendum jej nie uzdrowi.
Stworzenie pragmatycznego systemu wymaga debaty ponadpartyjnych fachowców z różnych dziedzin,
którzy potrafią wyważyć racje pacjentów, personelu medycznego i budżetu.
Piekielnie trudne zadanie, by nie powiedzieć, że nierealne.
Polska nasza przypomina mi ładowny wóz, który ugrzązł w bagnie, a próbują go stamtąd wydostać
l'ebied' szczuka i rak, każdy ciągnąc w inną stronę.
Widziałem też u Olejniczki odrzecznika praw obywatelskich.
żenujące widowisko: w jednej osobie sędzia i prokurator!
Łętowska, ach Łętowska!
jan urbanik
Widziałem orędującego przezydenta
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Potem był Janusz Palikot
Najpierw było orędzie, potem był Janusz Palikot u Bogdana Rymanowskiego w tvn24.
To było przedwczoraj i wczoraj.
Zgadzam się z Januszem Palikotem co do oceny Prezydenta:
osoba i otoczenie przynosi szkodę Polsce,
stara się działać w interesie marginalizującego się PiSu.
Orędzie było bez sensu, tak jak prezydencka ręka na stole w trakcie jego wygłaszania.
Potem Janusz Palikot pokazał przyniesiony do studia świński łeb
i wypowiedział wojnę "mafii PZPN" i przepowiedział zwycięstwo Platformy po przegranej bitwie.
Zapewne poseł wie więcej ode mnie, ale w oskarżeniach Listkiewicza posunął się za daleko.
W tak licznej organizacji jak PZPN może działać kilka mafii zupełnie niezależnie od siebie
i Zarząd Związku może być wobec nich równie bezradny jak prokuratura do tej pory.
Tam gdzie są pieniądze, tam jest korupcja i nie da się jej zwalczyć:
zarazki korupcji drzemią uśpione w każdym z nas.
Budzi je okazja (na przykład w postaci przystojnego agenta ABW).
Zwalczenie korupcji jest mrzonką ludzi nawiedzonych,
jej ograniczenie jest możliwe i konieczne, ale nie będzie skutkiem politycznych gierek,
a długotrwałego procesu wychowawczego.
Samowychowawczego - przecież nie wychowają nas krasnoludki.
jan urbanik
To było przedwczoraj i wczoraj.
Zgadzam się z Januszem Palikotem co do oceny Prezydenta:
osoba i otoczenie przynosi szkodę Polsce,
stara się działać w interesie marginalizującego się PiSu.
Orędzie było bez sensu, tak jak prezydencka ręka na stole w trakcie jego wygłaszania.
Potem Janusz Palikot pokazał przyniesiony do studia świński łeb
i wypowiedział wojnę "mafii PZPN" i przepowiedział zwycięstwo Platformy po przegranej bitwie.
Zapewne poseł wie więcej ode mnie, ale w oskarżeniach Listkiewicza posunął się za daleko.
W tak licznej organizacji jak PZPN może działać kilka mafii zupełnie niezależnie od siebie
i Zarząd Związku może być wobec nich równie bezradny jak prokuratura do tej pory.
Tam gdzie są pieniądze, tam jest korupcja i nie da się jej zwalczyć:
zarazki korupcji drzemią uśpione w każdym z nas.
Budzi je okazja (na przykład w postaci przystojnego agenta ABW).
Zwalczenie korupcji jest mrzonką ludzi nawiedzonych,
jej ograniczenie jest możliwe i konieczne, ale nie będzie skutkiem politycznych gierek,
a długotrwałego procesu wychowawczego.
Samowychowawczego - przecież nie wychowają nas krasnoludki.
jan urbanik
Wynik referendum w sprawie prywatyzacji służby zdrowia z góry można przewidzieć. Ludność wsi i miasteczek zagłosuje przeciwko, szkoda więc publicznych pieniędzy. Bezpłatny(?) i powszechny dostęp do lecznictwa nie zostanie dzięki orędziu i referendum zagwarantowany.
Jan napisał:
"...Stworzenie pragmatycznego systemu wymaga debaty ponadpartyjnych fachowców z różnych dziedzin, którzy potrafią wyważyć racje pacjentów, personelu medycznego i budżetu."
Też jestem zdania, że system ochrony zdrowia powinien być omówiony przez te osoby, które mają coś do powiedzenia w tej sprawie i potrafią przewidzieć skutki swoich posunięć.
Jan napisał:
"...Stworzenie pragmatycznego systemu wymaga debaty ponadpartyjnych fachowców z różnych dziedzin, którzy potrafią wyważyć racje pacjentów, personelu medycznego i budżetu."
Też jestem zdania, że system ochrony zdrowia powinien być omówiony przez te osoby, które mają coś do powiedzenia w tej sprawie i potrafią przewidzieć skutki swoich posunięć.