Stożanin z Krakowca – Bogdan Gorczyca – Gościem Biblioteki Społecznej
Autentyczny tuziemiec, bywalec Biblioteki, czasami ukrywający się pod kostiumem Św. Mikołaja, zaprezentuje swoją książkę pt. „Mój kumpel Tata” w Bibliotece Społecznej - w czwartek 9 września 2010 o g. 18.00. Bogdan Gorczyca, bo o Nim mowa, to aktor dramatyczny, animator amatorskiego ruchu teatralnego, propagator idei DKF-ów, prezenter programów telewizyjnych i radiowych.
Jego debiutancka powieść zatytułowana "Mój kumpel Tata" to wzruszająca, pełna ciepła, humoru i znakomitych obserwacji opowieść o pewnym samotnym gdańszczaninie, którego życie przez przypadek - może zrządzenie Opatrzności - zostało splecione z losami kilkuletniego chłopca.
Od autora:
"...tak się po prostu złożyło. Przypadkowe spotkanie przypadkowych osobników. Pięciolatek - z krótkim, ale zwichrowanym życiem, i facet pod pięćdziesiątkę, dla którego jedyną i absolutną świętością jest święty spokój. Bardzo niedobrana para, ale jak wiadomo "kłopoty chodzą parami", czyli jakoś się dogadują. I jeszcze coś! "Wszystkie dzieci są nasze" - to pojęcie obiegowe i bez pokrycia. Ja mam swoje, sąsiad swoje i niech tak zostanie, ale za krzywdę zrobioną dziecku - jakiemukolwiek i gdziekolwiek - chyba potrafiłbym zabić..."
Zapraszamy do Biblioteki Społecznej 9 września 2010 r. o g. 18.00
Wieczór Autorski Bogdana Gorczycy
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy