nicjatywa jest lokalna, ale potrzeba NARODOWA/PAŃSTWOWA..., a właściwie globalna - dlatego publikuję nie tylko u siebie/dla siebie.
Polska szkoła jest w kryzysie. Nie uczy nie wychowuje, nie przygotowuje dziecka do życia. Jest niejako OBOK ŻYCIA, dla urzędników głównie, mniej dla nauczycieli, a zupełnie nie dla uczniów.
Kryzys dotyka nie tylko polską szkołę, jest to zjawisko powszechne w dobie telewizji, internetu i komputera w telefonie - czyli w potopie informacyjnego śmiecia, w którym - jak równy z równym
leżą brylant z gównem i szklany paciorek.
Kształt polskiej szkoły - kwestia METOD jej pracy, TREŚCI które uczniowie winni sobie przyswoić i SYSTEMU WARTOŚCI, którymi (naszym zdaniem) winni się kierować - to najważniejsze polskie problemy. Od sposobu ich rozwiązania w ogromnym stopniu zależał będzie przyszły kształt Polski.
Problemowi edukacji i wychowania chcieliśmy poświęcić biblioteczne wtorki, bo największym narodowym dobrem są dzieci, których kolejne roczniki bezsensownie marnujemy.
SZUKAMY OSOBY, która się SPOŁECZNIE/BEZPŁATNIE zajmie tematem, zorganizuje i poprowadzi edukacyjno-wychowawcze wtorki.Moglibyśmy się podłączyć pod jakiś program, można też napisać projekt, ale warto zaczynać pracę już, od wczoraj.
jak równy z równym leżą brylant z gównem
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
jak równy z równym leżą brylant z gównem
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.