jak równy z równym leżą brylant z gównem

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

jak równy z równym leżą brylant z gównem

Post by jan » Wed Jun 15, 2016 5:22 am

nicjatywa jest lokalna, ale potrzeba NARODOWA/PAŃSTWOWA..., a właściwie globalna - dlatego publikuję nie tylko u siebie/dla siebie.

Polska szkoła jest w kryzysie. Nie uczy nie wychowuje, nie przygotowuje dziecka do życia. Jest niejako OBOK ŻYCIA, dla urzędników głównie, mniej dla nauczycieli, a zupełnie nie dla uczniów.
Kryzys dotyka nie tylko polską szkołę, jest to zjawisko powszechne w dobie telewizji, internetu i komputera w telefonie - czyli w potopie informacyjnego śmiecia, w którym - jak równy z równym
leżą brylant z gównem i szklany paciorek.
Kształt polskiej szkoły - kwestia METOD jej pracy, TREŚCI które uczniowie winni sobie przyswoić i SYSTEMU WARTOŚCI, którymi (naszym zdaniem) winni się kierować - to najważniejsze polskie problemy. Od sposobu ich rozwiązania w ogromnym stopniu zależał będzie przyszły kształt Polski.
Problemowi edukacji i wychowania chcieliśmy poświęcić biblioteczne wtorki, bo największym narodowym dobrem są dzieci, których kolejne roczniki bezsensownie marnujemy.
SZUKAMY OSOBY, która się SPOŁECZNIE/BEZPŁATNIE zajmie tematem, zorganizuje i poprowadzi edukacyjno-wychowawcze wtorki.Moglibyśmy się podłączyć pod jakiś program, można też napisać projekt, ale warto zaczynać pracę już, od wczoraj.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply