Piotr Kwiatkowski,
twórca tej witryny, od wielu miesięcy udziela bezinteresownego wsparcia
swojemu Stowarzyszeniu.
Przez ostatnie trzy dni witryna była nieczynna,
została zaatakowana przez coś nieprzyzwoitego.
Piotr przywrócił ją do życia.
Serdeczne dzięki, Piotrze.
jan urbanik
Człowiek - Piotr
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
fakt,wyrazy wdziecznosci dla Piotra-witryna wymaga zaglądania Admina codziennie-inaczej dzieja sie przykre sprawy np na www.bazuna.art.pl czy www.domyopieki.pl
Kumaci- bezcenni!W kazdym stow...... Czytaliscie porady o darowiznach -podatkowe-w POLSKA- Dziennik Baltycki????
Kumaci- bezcenni!W kazdym stow...... Czytaliscie porady o darowiznach -podatkowe-w POLSKA- Dziennik Baltycki????
bassa z matecznika (Wrzeszcz)
Rzuciłem okiem na kilka sekund. Co tam jest "nie tak"?
Na co czekasz [you]?
FFANTASTYCZNA KSIĘGARNIA
FFANTASTYCZNA KSIĘGARNIA
Tam jest "nie tak" o tyle,że tam Admin dopuszcza do logowania sie spamerów jako normalnych użytkowników,spamer "wrzuca" mnóstwo korespondencji ,kryptoreklam itp i znika- a jego teksty wiszą miesiącami...często teksty po angielsku,prowadzące na strony zawirusowane...ergo:SAM ADMIN nie zagląda do swojego gospodarstwa i uczestnik zaczyna sie czuć dziwnie i mało bezpiecznie...
Wizyta Ireny-Cool Mamy z www.czterdziestolatki.pl u mnie zaowocowała m in posiadaniem Firefox i Picassy 2 w kompie.Ponoć ma mi być łatwiej i bezpieczniej właśnie...
)
Wizyta Ireny-Cool Mamy z www.czterdziestolatki.pl u mnie zaowocowała m in posiadaniem Firefox i Picassy 2 w kompie.Ponoć ma mi być łatwiej i bezpieczniej właśnie...

bassa z matecznika (Wrzeszcz)
bassa wrote: tam Admin dopuszcza do logowania sie spamerów jako normalnych użytkowników,spamer "wrzuca" mnóstwo korespondencji ,kryptoreklam itp i znika
Ten Admin to nie ma nic do "gadania" czy dopuszczania

W 99,99% żaden spamer tam się nie loguje i żaden spamer nic nie wrzuca. To robią roboty. Gdyby miał robić to człowiek to by się nie opłacało.
Choćby nie wiem jak ten Admin się starał (oczywiście można się starać mniej lub bardziej

bassa wrote: - a jego teksty wiszą miesiącami...często teksty po angielsku,prowadzące na strony zawirusowane...ergo:SAM ADMIN nie zagląda do swojego gospodarstwa i uczestnik zaczyna sie czuć dziwnie i mało bezpiecznie...
Może SAMEMU ADMINOWI nikt tam nie pomaga? Może SAM ADMIN nie daje rady bo jest tego za dużo? Może nikt nie zgłosił się na moderatora i wszystko wisi na głowie ADMINA?
Może ADMIN nie ma tylu umiejętności żeby zabezpieczyć forum?
Może... itd.
Ja tam bym całej winy na Admina nie zwalał... ale
1. Admin powinien poprosić o pomoc kogoś kto umie zabezpieczyć forum. (Przy odrobinie chęci i wolnego czasu dużo informacji można znaleźć w sieci samodzielnie)
2. Po zabezpieczeniu dobrze by było, żeby ktoś mu pomógł posprzątać... w końcu sam dla siebie forum nie prowadzi i sam go specjalnie nie zaśmiecił.
bassa wrote:Wizyta Ireny-Cool Mamy z www.czterdziestolatki.pl u mnie zaowocowała m in posiadaniem Firefox i Picassy 2 w kompie.Ponoć ma mi być łatwiej i bezpieczniej właśnie...)
1. Firefox - bardzo dobry pomysł
2. Picassa - nie mam pojęcia jak to ma wpływać na poprawę bezpieczeństwa

3. Jako klienta do obsługi poczty polecam Thunderbirda
Na co czekasz [you]?
FFANTASTYCZNA KSIĘGARNIA
FFANTASTYCZNA KSIĘGARNIA