Janusz Palikot jest indywidualnością,
jest skandalistą, psem na tych, których uważa za głupców lub swołocz.
Janusz Palikot z trudem sie mieści w partii rządzącej,
każdej rządzącej, ewentualnej własnej - tez.
Janusz Palikot nie jest raczej zagrożeniem dla Platformy,
JEST ZAGROŻENIEM DLA SLD, której może sprzątnąć sprzed nosa liberalny elektorat.
SLD nie ma osobowości na miarę Palikota,
na SLD nadal ciąży autorytet starego aparatu, który nie jest w stanie zaistnieć w "polityce rynkowej",
gdzie zwolenników pozyskuje się w wolnej grze sił na agorze.
Widzę potrzebę odrodzenia laickiej lewicy w Polsce, jest ona niezbędna w utrzymaniu społecznego ładu
i wyłączenie purpurowo-czarnej międzynarodówki z jądra polskiej polityki.
Lewica jest podzielona przez aspiracje: subtelniaczek Cimoszewicz, gwiazdor Kwaśniewski...
Gdyby Borowski, Kwasniewski, Cimoszewicz, gdybyby wyzbyli się pychy,
gdyby osiągnęli mądrość Millera, to Grzesio Napieralski i niektórzy młodzi lewicowcy mieliby się na kim oprzeć.
Jest też Celiński...
Ryszard Kalisz jest błaznem, Arłukowicz, Sierakowski... tym też brak pokory i mądrości.
Palikocja
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Re: Palikocja
Mi się wydaje ze, nie ważne dla jakiś partii on stwarza zagrożenie. On jest zagrożeniem dla całej teraźniejszej elity Polskiej bo mówi rzeczy na które NIKOMU (czy to z SLD czy to z PiSu nie stać z rożnych powodów). I jak stworzy partie, ruch cokolwiek niezakłamanych ludzi dla których nie hipokryzja jest podstawa istnienia to będzie WIELKIE OSIĄGNIECIE! I za to potomni postawią mu pomnik ;) jak mu się uda, oczywiście... A na razie on jedynie krzyczy ze król jest nagi...
nie ma podpisu :)
Z chwilą, kiedy Palikot stworzy partię zdolną do rządzenia,
oblepi go zaraz cała swołocz, która do tej pory nie ma się do kogo przyssać.
I będzie - jak zwykle.
Palikotyzm będzie ważny jako "rewolucyjna" frakcja platformy.
oblepi go zaraz cała swołocz, która do tej pory nie ma się do kogo przyssać.
I będzie - jak zwykle.
Palikotyzm będzie ważny jako "rewolucyjna" frakcja platformy.
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Janie, kto tu od razu mówi o rządzeniu :? Mówimy o GŁOŚNYM MÓWIENIU o rzeczach co teraz są TABU. Jak będzie więcej ludzi o tym mówiło, myślało, to już jest lepiej. To znaczy zrobił swoje! (Niech się "przymazuja"... dlaczego od razu swołocz? Swołocz raczej nie zechce w to się mieszać z TEJ strony - raczej z przeciwnej ...). Palikot nigdy nie będzie rządził w Polsce. Za dużo wody miało by upłynąć. A ni on a ni my z Tobą nie dożyjemy do tego czasu... Inna sprawa, ze te rzeczy musiały być głośno stawiane przez SLD, ale... jakoś im to cały czas przez gardło nie przechodziło... Wiec nie zdziwiłbym się jak by SLD ucierpiało i dobrze im tak!
nie ma podpisu :)