Przyrost ludności
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Przyrost ludności
Hiszpania,Szwecja,Francja, Turcja, to kraje, w których liczba ludności wzrasta i wszystko wskazuje na to, że tak będzie w najbliższych dekadach. Wielka trójka przyjaciół, Rosja, Niemcy, Polska będą tracić ludność w dość dużym tempie. Przyznam, że nie rozumiem dlaczego akurat te, a nie inne kraje zyskują na ilości ludności. Do kogo, jak nie do Jana mogę się zwrócić z tym problemem? Pozdrawiam.
Re: Przyrost ludności
Piszę przeważnie wtedy, gdy coś mnie boleśnie uwiera,
wtedy piszę i staram się pokazać, co boli.
Przeważnie piszę z głowy i z serca, nie szukam w sieci ni w papierach.
Wczoraj, wyjątkowo, przyjrzałem się Andrzejowi Szczypiorskiemu,
którego szanuję od lektury " Z daleka i z bliska", a na którym moi podkarpaccy rodacy wieszali psy.
Na zadany przez Ciebie temat nie mam nic odkrywczego do powiedzenia do powiedzenia,
a na studiowanie tematu czasu brak, mniemam też, że masz coś w zanadrzu w tej kwestii. Wal!
wtedy piszę i staram się pokazać, co boli.
Przeważnie piszę z głowy i z serca, nie szukam w sieci ni w papierach.
Wczoraj, wyjątkowo, przyjrzałem się Andrzejowi Szczypiorskiemu,
którego szanuję od lektury " Z daleka i z bliska", a na którym moi podkarpaccy rodacy wieszali psy.
Na zadany przez Ciebie temat nie mam nic odkrywczego do powiedzenia do powiedzenia,
a na studiowanie tematu czasu brak, mniemam też, że masz coś w zanadrzu w tej kwestii. Wal!
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Moim zdaniem ludzie są nastawieni krótkowzrocznie na własne życie. Tu i teraz, dużo, więcej. Dzieci bardzo komplikują życie, są przeszkodą we własnych karierach i dążeniem do kupna nowszego modelu auta czy wycieczki do ciepłych krajów. Postawienie domu to priorytet. Drzewo jeszcze ujdzie, ale jak tu znaleźć czas dla dzieci? Tak to widzę, niestety znowu czarno:)
"Msza za miasto Arras" została napisana przez Niego po tym, jak opowiedział historię swojego przyjaciela, otwierając się przed kimś. Trybuna Ludu opisała wszystko (jak to można liczyć na milczenie rozmówcy). On po tym napisał "Mszę" Wczoraj to wyczytałem i przypomniała mi się historia Pawła Jasienicy i Jego żony, samo życie...
- Adam Zwoiński
- Członek Stowrzyszenia
Wiem, że sam nie mam potomków ale jednak wybaczcie, że dam odp : Nie załamałbym tak rąk tym ,że w Hiszpani, Francji Szwecji czy innych bogatych krajach Zachodu jest wyższy przyrost populacji niż u nas bo za tym przyrostem kryję się już bardzo wyraźnie zwiększająca się dominacja ludności arabskiej. Wymienione państwa a także takie jak Wlk. Brytania, kraje Beneluxu, Szwajcaria za 1-2 pokolenia będa już krajami muzułmańskimi, ja wole mieć niższy przyrost i mieć z tym spokój. Nasza bieda broni nas przez zalewem imigrantów islamskich
Z polskiej krwi zrodzony, polskie serce noszę. Wiara Katolicka i Duma Narodowa to moja siła