Fejsbuk - 20 sierpnia ·
"Ekonomia społeczna" - co to jest?
Wymysł tych, co sobie nie potrafią poradzić na rynku.
"Ekonomia jest nauką o tym, jak jednostka i społeczeństwo decydują o wykorzystaniu zasobów (wszystkich, gdyż wszystkie zasoby mają alternatywne zastosowanie i z definicji są w niedoborze) – które mogą mieć także inne, alternatywne zastosowania – w celu wytwarzania różnych dóbr i rozdzielania ich na konsumpcję obecną lub przyszłą pomiędzy różne osoby i różne grupy w społeczeństwie. (...)
...wyróżniamy także pojęcie sztuki ekonomii, które dotyczy zagadnień polityki. Sztuka ekonomii wiąże naukę ekonomii z ekonomią normatywną i stawia następujące pytania: Jeśli takie są czyjeś cele normatywne (ekonomia normatywna) i jeśli tak funkcjonuje gospodarka (ekonomia pozytywna), to jak można najlepiej osiągnąć te cele (sztuka ekonomii)? - to z Wikipedii
"Ekonomia społeczna" - co to jest? Wymysł tych, co sobie nie potrafią poradzić na rynku, oszustwo.
Trzeba natchnąć ludzi INICJATYWĄ, dając człowiekowi wolność LEGALNEGO gospodarowania,
by mógł bez zbędnego biurokratycznego balastu zarabiać na siebie i rodzinę.
Organizacje społecznym też należy dać takie prawo.
Kiedy "interes" okrzepnie i dojrzeje, zacznie się rozwijać - to potwierdzenie, że jest trafny -
wspierać rozwój, stymulować poprawę kultury organizacyjnej.
Diabeł tkwi w szczegółach. Wiem. Czasem tkwi już w założeniach.
"Ekonomia społeczna" - wymysł tych, co sobie nie potrafią poradzić na rynku.
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
"Ekonomia społeczna" - wymysł tych, co sobie nie potrafią poradzić na rynku.
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.