Marek Jendraszek
Racja, nie masz swoich , ponieważ Leszek i Jego ekipa nie potrafiła poprowadzić tak kampanii,
by stać się posłami Emotikon smile Poczekaj co zrobi PiS, wtedy zacznij krytykę.
Lubię to! · Odpowiedz · Wiadomość · 49 min
Jan Urbanik
Bardzo mi przykro, ale SLD też nie był mój - MOJEGO NIE MA. Nie ma w Polsce siły,
której chciałbym oddać w pacht mój kraj -
SLD i przed wyborami ZJEDNOCZONA LEWICA - stanowiły KONIECZNĄ PRZECIWWAGĘ
dla negatywnie przewidywalnego (przeze mnie) pisorydzykizmu i zużytej Platformy.
Na to, co zrobi PiS nie muszę już czekać. Już bardzo wiele widać i słychać.
Jedyne przewidywalna jest jego pazerność i pycha.
Wyrazem pychy jest m.in. demonstrowana na sali sejmowej pogarda dla opozycji.
Marek Jendraszek
PiS ma cztery lata na pokazanie swojego oblicza. Ty masz przecież lewicowe poglądy, stąd takie moje pisanie. Sejm został wybrany przez Naròd, wszyscy czekamy na pierwsze posunięcia rządu. Trwa przemeblowanie na najwyższych szczeblach władzy. Na to potrzebny jest czas. Wojewodowie są ostatnim szczeblem, ktòry zostanie wymieniony. Pewnie bez znaczenia będzie ocena działań, będą nowi. Agencje i to, czym zawiadywał dzielnie PSL też pewnie PiS weźmie we władanie. To akurat mnie cieszy Emotikon smile
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 29 listopada o 16:07
Karol Zmyslowski
Nic nie widać, nic nie słychać. Robili za Platformy, robią za PiS.
Za Platformy gładko przeszło, za PiS jest jakaś dziwna histeria...
Było wówczas trzeba zakładać Komitet Obrony Demokracji...
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 29 listopada o 17:23
Jan Urbanik
Platforma przyszła po paskudnych doświadczeniach z PiS-em,
i przyjęta została z ULGĄ. Platforma Przetrwała dwie kadencje,
PiS-u społeczeństwo miało dość po połowie kadencji.
Platformą była nijaka, drugą kadencję wygrała jako antyPiS. A może coś mi się poplątało?
W Platformie było mniej szaleńców, mniej nawiedzonych, była przewidywalniejsza.
Marek Jendraszek
Platforma przyszła po tym, jak PiS rozwiązało parlament. Mąjąc koalicjantòw , ktòrzy mieli inne spojrzenie na rządzenie. Takie są fakty. Zanim powiem czy mi smakuje potrawa, mam zwyczaj posmakować. Nigdy nikt nie wszedł fo tej samej wody Emotikon smile
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 29 listopada o 17:52
Jan Urbanik
Tobie - Smacznego, ja nie gustuję w tych smakach.
Marek Jendraszek
Marek Jendraszek Wiem Emotikon smile
Lubię to! · Odpowiedz · 29 listopada o 21:40
Karol Zmyslowski
Po pierwsze, Platforma najpierw pełna wiary w zwycięstwo przegrała wybory w 2005 roku (historia kołem się toczy...).
Platforma (przypominam! Zajmując drugie miejsce...) zaczęła stawiać warunki ew.rozmów koalicyjnych. Po odmowie zerwała rozmowy koalicyjne.
Co, siłą rzeczy, zmusiło PiS do zupełnie kosmicznej koalicji. Której to właśnie rozpad wiązał się z ogłoszeniem przedterminowych wyborów.
Platforma wygrywała tak długo, jak długo ludzie tolerowali rozmaite wygłupy, włącznie z zamachami na prawo, ich własność itp. Przy okazji podsłuchów ludzie-dotychczas wierny elektorat Platformy-dowiadywali się co politycy wybrani ich rękoma o nich myślą jak nikt nie słucha (a przynajmniej tak im się wydaje...). Potem była "zakonnica w ciąży potrącona na pasach przez pijanego Komorowskiego" (do dziś wszyscy się zastanawiają gdzie jest ukryte ciało...). Potem przegrana w wyborach parlamentarnych, Komitet Ochrony Demokracji (jakoś dziwnie, złożony przede wszystkim z ludzi popierających Bronisława Komorowskiego i Platformę...). PiS, mimo ustanowienia Macierewicza ministrem ON, mimo ustanowienia Kamińskiego koordynatorem d/s służb nadal się umacnia. Ludzie powariowali? A może po prostu mieli dość arogancji...
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 29 listopada o 18:41
Jan Urbanik
I jeszcze będzie się umacniał, korumpując swych wyborców demagogią typu wydłużeniem okresu przedszkolnego np. do 14 roku życia, obniżenia wieku emerytalnego.
Marek Jendraszek
Nie słyszałem o przedłużeniu wieku przedszkolnego do 14 roku życia, pewnie lewica tego chciała Emotikon smile co do PO, kto śledzi wydarzenia polityczne i nie patrzy przez partyjne okulary, pamięta wydarzenia z 2005 roku. Dlatego zgadzam się z Karolem, On stwierdza fakty.
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 29 listopada o 21:45
Karol Zmyslowski
Jeszcze raz: wiek przedszkolny został stopniowo wydłużony do osiemnastki, później takie wyrośnięte dzieci trafiają na studia i dzieciństwo trwa do pierwszego kolokwium.
Co do PiS: odrobili pracę domową z 2007 roku, na 5+ (bo teraz mają większość parl...Zobacz więcej
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 29 listopada o 22:20
Platforma przyszła po paskudnych doświadczeniach z PiS-em
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Platforma przyszła po paskudnych doświadczeniach z PiS-em
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.