... bo słodkich pierniczków dla wszystkich nie starczy i tak
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Re: ... bo słodkich pierniczków dla wszystkich nie starczy i
Jan Stachniuk uważał pod koniec lat trzydziestych,
że Polskę na początku lat pięćdziesiątych czeka nieuchronny kryzys.
Nie mam czasu referować uzasadnień Stachniuka, kto zechce znajdzie wszystko w w sieci.
Dygresja
W Gdańsku działał jeden z przyjaciół Stachniuka, współtwórca Zadrugi, profesor Damazy Tilgner,
o którym bardzo sympatycznie pisze Ewa Kowalska, twórca iBedekera.
Ewa zadrużną stronę życia Tilgnera pomija.
że Polskę na początku lat pięćdziesiątych czeka nieuchronny kryzys.
Nie mam czasu referować uzasadnień Stachniuka, kto zechce znajdzie wszystko w w sieci.
Dygresja
W Gdańsku działał jeden z przyjaciół Stachniuka, współtwórca Zadrugi, profesor Damazy Tilgner,
o którym bardzo sympatycznie pisze Ewa Kowalska, twórca iBedekera.
Ewa zadrużną stronę życia Tilgnera pomija.
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Nacjonalista, a jednak jest mi bliższy niż niejeden dzisiejszy działacz. Może dlatego jest mi bliższy, że wierzył w to co pisał.Gdzieś napisałeś, ze do 1956 roku bywało różnie. Cieszę się, że poruszyłeś nazwisko Stachniuka, ponieważ sędzia, który Go skazywał był żydem, którego sowieci nam nadali, żydem który żądał dla Niego kary śmierci. Skończyło się więzieniem, ale więzienie Go wykończyło. Różnie bywało, to za mało powiedziane.
Bolko Śmiały posiekał Stanisława Szczepanowskiego,
którego szczątki podobno cudownie zrosły się po śmierci.
Podejrzewam, że któryś z aktorów dramatu też był żydem,
bo niemożebną rzeczą jest, by Polak z Polaka siekankę zrobił.
IPN powinien wyjaśnić sprawę.
bo niemożebną rzeczą jest, by Polak z Polaka siekankę zrobił.
IPN powinien wyjaśnić sprawę.
jan urbanik
Bolko Śmiały posiekał Stanisława Szczepanowskiego,
bo niemożebną rzeczą jest, by Polak z Polaka siekankę zrobił...........................Sobie możesz żartować, ale to nie zmienia faktu,że piszę prawdę. Teza, że Żydzi po II wojnie światowej byli u steru władzy ludowej w naszym kraju z nadania sowieckiego jest prawdziwa. Dowodem jest życiorys sędziego, który chciał wyroku śmierci. Tu nie chodzi przecież o to, ze moim zdaniem Polacy są niewiniątkami, tylko o to, ze sowieci mieli swoje plany w stosunku do naszego kraju i realizowali je za pomocą żydów, których nam tu na bagnetach przynieśli. Jeśli chodzi o Bolesława, uważam Go za dobrego króla.
bo niemożebną rzeczą jest, by Polak z Polaka siekankę zrobił...........................Sobie możesz żartować, ale to nie zmienia faktu,że piszę prawdę. Teza, że Żydzi po II wojnie światowej byli u steru władzy ludowej w naszym kraju z nadania sowieckiego jest prawdziwa. Dowodem jest życiorys sędziego, który chciał wyroku śmierci. Tu nie chodzi przecież o to, ze moim zdaniem Polacy są niewiniątkami, tylko o to, ze sowieci mieli swoje plany w stosunku do naszego kraju i realizowali je za pomocą żydów, których nam tu na bagnetach przynieśli. Jeśli chodzi o Bolesława, uważam Go za dobrego króla.
Ogromne żydowskie świństwo. Żydy powinny odmówić, polskie komuchy powinny odmówić i byłoby fajnie:
odmawiający dostaliby kulkę w potylicę w okolicach brzózki, niepokorni poszliby na wywczasy w okolice Sołowek lub na Kołymę, a Polska Socjalistyczna Republika Radziecka pod łaskawymi rządami sekretarza Iwana Iwanowicza Iwanowa, I Sekretarza KC Polskoj Socjalisticzeskoj Sowietskoj Riespubliki budowałaby radziecki komunizm.
Smętne patriotyczne pierdolenie (opowiadanie pierdołek) o żydach, zdradach, sprzedawczykach nazwałem po imieniu.
odmawiający dostaliby kulkę w potylicę w okolicach brzózki, niepokorni poszliby na wywczasy w okolice Sołowek lub na Kołymę, a Polska Socjalistyczna Republika Radziecka pod łaskawymi rządami sekretarza Iwana Iwanowicza Iwanowa, I Sekretarza KC Polskoj Socjalisticzeskoj Sowietskoj Riespubliki budowałaby radziecki komunizm.
Smętne patriotyczne pierdolenie (opowiadanie pierdołek) o żydach, zdradach, sprzedawczykach nazwałem po imieniu.
jan urbanik
- Adam Zwoiński
- Członek Stowrzyszenia
To nie smętne p. o zdrajcach i sprzedawczykach lecz prawda historyczna, albo wykazujesz się sporą niewiedzą albo nie możesz jej znieść Janie, boli Cię ponieważ masz te same poglądy co oni, nazwij rzecz po imieniu bo też ciągle starasz się rozmywać czarne i białe. Dla mnie jest wytlumaczenie jedno, komunista zawsze bedzie komunistą, jeśli nawet się do tego nie przyznajesz z Twoich postów to wynika. Co nie było masowych mordów stosowanych przez komuchów wobec patriotów po 45, kto zamordowal Nila, rotmistrza Pileckiego ??? krasnoludki ???
Przejdź się tam gdzie spoczywają ofiary komuchów, na miejskie szamba, tak czerwoni je pochowali jak bydło.. polskich patriotow
Przejdź się tam gdzie spoczywają ofiary komuchów, na miejskie szamba, tak czerwoni je pochowali jak bydło.. polskich patriotow
Z polskiej krwi zrodzony, polskie serce noszę. Wiara Katolicka i Duma Narodowa to moja siła
"Smętne patriotyczne pierdolenie (opowiadanie pierdołek) o żydach, zdradach, sprzedawczykach nazwałem po imieniu."................................................Ktoś, kto żyje wśród książek pisze taki tekst. Makabra. Co mam napisać na Twój wulgarny wpis? Właśnie w takim żyjemy kraju, że każdy może mówić, pisać co chce. Bardzo dobrze, ponieważ uważam, że wpis świadczy o piszącym, który merytoryczny wpis określa jako pierdółkę czy patriotyczne pierdolenie. Trochę Ci nazwisk żydowskich przytoczyłem. Jeśli chcesz obalić teorię, że sowieci wykorzystali żydów przeciwko nam, to masz marne szanse, ponieważ z historią próbujesz nieudolnie polemizować. Brakuje argumentów, to walisz wulgaryzmem. Ciekawa byłaby polemika, gdybyś używał argumentów zamiast jadu kiełbasianego. Jadu u nas dostatek, co widać, słychać i czuć.
napisałem:
"Ogromne żydowskie świństwo. Żydy powinny odmówić, polskie komuchy powinny odmówić i byłoby fajnie:
odmawiający dostaliby kulkę w potylicę w okolicach brzózki, niepokorni poszliby na wywczasy w okolice Sołowek lub na Kołymę, a Polska Socjalistyczna Republika Radziecka pod łaskawymi rządami sekretarza Iwana Iwanowicza Iwanowa, I Sekretarza KC Polskoj Socjalisticzeskoj Sowietskoj Riespubliki budowałaby radziecki komunizm"
Dziwne, tego fragmentu panowie patrioci nie dostrzegli,
wyczulenie i uwrażliwieni tylko na brzydkie słowa.
"Ogromne żydowskie świństwo. Żydy powinny odmówić, polskie komuchy powinny odmówić i byłoby fajnie:
odmawiający dostaliby kulkę w potylicę w okolicach brzózki, niepokorni poszliby na wywczasy w okolice Sołowek lub na Kołymę, a Polska Socjalistyczna Republika Radziecka pod łaskawymi rządami sekretarza Iwana Iwanowicza Iwanowa, I Sekretarza KC Polskoj Socjalisticzeskoj Sowietskoj Riespubliki budowałaby radziecki komunizm"
Dziwne, tego fragmentu panowie patrioci nie dostrzegli,
wyczulenie i uwrażliwieni tylko na brzydkie słowa.
jan urbanik
- Adam Zwoiński
- Członek Stowrzyszenia
wybacz Janie ja już gubię się kto w PZPR był żydem ,a kto nie, Marek jest lepszy w tym temacie, niech on się wypowiada, żydokomuna.. coś jest na rzeczy
Z polskiej krwi zrodzony, polskie serce noszę. Wiara Katolicka i Duma Narodowa to moja siła
//Żydy powinny odmówić, polskie komuchy powinny odmówić i byłoby fajnie:
Nie gub się w żydach, co sądzisz o tej alternatywie, a ona nie był nierealna!
Nie gub się w żydach, co sądzisz o tej alternatywie, a ona nie był nierealna!
jan urbanik