Dać szansę niepełnosprawnemu

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Dać szansę niepełnosprawnemu

Post by jan » Sun Dec 06, 2015 3:40 pm

//28 listopada o 12:36//
Zatrudniliśmy osobę niepełnosprawną, dla której było to tuż przed trzydziestką, pierwsze zatrudnienie. Osoba ta robi tzw skontrum, spis książek sprawdzian ich lokalizacji i zgodność z katalogiem.
Posługuje się przy tym Excelem i Accesem.
Okres zatrudnienia kończy się na początku grudnia. Osoba ta, mimo iż dofinansowana przez PFRON kosztuje nas ponad 1000 złotych miesięcznie, a my TEGO TYSIĄCA MIESIĘCZNIE JUŻ NIE MAMY.
Rozmawiałem na jego temat z CIS-em, poprzez który trafił do nas na staż, rozmawiałem z gdYńskim MOPS-em z prośbą o wsparcie nas lub znalezienia pracy dla Osoby w Gdyni, skąd dojeżdza 5 razy w tygodniu na Stogi.
Zarówno ludzie MOPS-u jak i z Cisu, znający Osobę odnoszą się do naszej prośby z sympatią.
Zatrudnienie możemy finansować z 1% od podatku, ze składek członkowskich, z darowizn, ze sprzedanych książek, ale wszystkie te źródła przychodów stanowią dla nas ułamek naszych potrzeb.
Osoby które stać na dofinansowanie zatrudnienia Osoby lub znają sposób pozyskania dofinansowania proszę o kontakt:
605 172 935
lub wpłaty na nasze konto z intencją "OSOBY"
65 1020 1811 0000 0002 0119 8613,
bowiem jest jeszcze jedna osoba, którą po stażu z PUP zobowiązaliśmy się zatrudnić na 3 miesiące, a chcielibyśmy dłużej.
jan urbanik
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply