Cieszę się, że powstał Komitet Obrony Demokracji

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Cieszę się, że powstał Komitet Obrony Demokracji

Post by jan » Fri Dec 11, 2015 10:36 am

Nie ma w Polsce zorganizowanej siły/opcji, z którą mógłbym się identyfikować,
nie ma opcji, którą mógłbym z pełnym przekonaniem wspierać.
Wszystkie moje wybory - to były wybory MNIEJSZEGO ZŁA.
Jest w Polsce opcja, której nie wspierałem nigdy - to PiS Kaczyńskich
i Radio Maryja księdza Rydzyka.
Czują się oni jedynymi posiadaczami prawdy i wyznacznikami patriotyzmu,
zaślepia ich pycha, pogarda i nienawiść dla inaczej myślących,
żądza władzy nad ciałami i duszami Polaków.
Cieszę się, że powstał Komitet Obrony Demokracji grupujący ludzi,
którzy starają się stać na straży prawa, sprzeciwiać się traktowania interesów PiSu i ojca Rydzyka
jako interesu narodu i państwa.
Nie włączam się w aktywną działalność na tym polu, od wielu lat skupiam się na przyziemnej pracy od podstaw
- ona absorbuje wszystkie moje siły. Brak mi jakichkolwiek rezerw.

Marek Jendraszek
Jest w Polsce opcja, ktòrej nie wspierałem nigdy. Obłuda, fałszowanie historii, propaganda sukcesu, działanie na rzecz obcego mocarstwa, zrobienie ze społeczeństwa, a właściwie pròba, matołòw. Dzisiaj KOD jest dla mnie żenującą pròbą zastraszenia ludzi. Skoro Mroczek nie zabił Mroczka , pewnie demokracja jest zagrożona. Opozycja nie może leżeć i czekać, ale może leżeć i robić coś pożytecznego, wspierać rządzacych.
Nie lubię · Odpowiedz · Wiadomość · 2 · 3 godz.

Jan Urbanik
Marku, Ty doczekałeś się wreszcie jedynie słusznej siły, ale ja jej nie wierzę, uważam ją za nieprzyzwoitą i szaloną.. Demagogia i zawłaszczanie państwa jest znacznie gwałtowniejsze niż w poprzedniej półkadencji.
Do zwycięskiej ekipy, której - w wyniku doświadczeń - nie szanuję, dojdą szumowiny, które zawsze kleją się tam, gdzie koryto. Nie wierzę, by w Polsce mogło być lepiej, przyzwoiciej - może być tylko groźniej i gorzej. Mam odrobinę nadziei, że po krótkim okresie chamskiego tryumfalizmu uaktywnią się ci, co nie poszli do wyborów i przychamują szaleństwa Prezesa, jego pretorian i janczarów
.
Marek Jendraszek
Nie , nie doczekałem się. Nie ma jedynej, słusznej siły. Jest ta, ktòra w danej sytuacji jest mniejszym złem. Przeczytałem grzechy, o ktòrych pisze profesor i utwierdzam się w swoim przekonaniu. Zdanie mogę zmienić, ale dopiero z
Lubię to! · Odpowiedz · 9 grudnia o 21:42
Marek Jendraszek
Marek Jendraszek za dwa lata, kiedy można będzie ocenić działania rządzących. Na razie widzę niezadowolonych przegranych, ktòrzy zachowują się nieprofesjonalnie.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply