El sueño de la razón produce monstruos

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Post by jan » Sun Jan 03, 2016 6:41 pm

w wolnym tłumaczeniu –
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Ten upiór da się opisać z grubsza hasłem:
Ein Volk, ein Reich, ein Führer
co da się przełożyć na:
Jeden naród lepszego sortu, jedno słuszne państwo rydzykowe i kaczyńskie, Jeden Prezes!

Natura wyposażyła nas w cudowną moc poprawiania swego losu –
dała nam ZDOLNOŚĆ DO PRACY – mamy ciało,
a w nim siedlisko naszego JA i naszego rozumu – MÓZG.
JEST NAS WIELE. RAZEM, ZGODNIE WSPÓLPRACUJĄC - JESTEŚMY W STANIE DOKONĆ CUDÓW.
Duży nacisk kładę na RAZEM i na WSPÓŁPRACUJĄC.

INNYCH CUDÓW NIE MA – to, co bierzemy za nadprzyrodzone cuda
wynika tylko z naszej niewiedzy, z zaskoczenia, że możliwe jest to,
czego nawet mądrzy ludzie, specjaliści dotąd nie wiedzieli.

Różni szarlatani, kapłani, demagodzy, oszuści, oszukani-nawiedzeni
przy pomocy socjotechnicznych sztuczek łudzą nas, że są skróty prowadzące do szczęścia,
obiecują nam NIESTWORZONE, NIEISTNIEJĄCE rzeczy:
dusze nieśmiertelne, niebo/raj –
CZYLI PRZENOSZĄ NASZE CELE W UROJONE KRAINY
– BY NAS EKSPLOATOWAĆ W ŻYCIU JEDYNYM – DOCZESNYM.

Wiele polskich rozumów, znużonych niemocą kolejnych rządów,
w tym 8-letnimi rządami Platformy uległo syrenim głosom rydzykowego radia i PiS-owskiej propagandy,
wskazujących wroga i obiecujących gruszki na wierzbie lub rzeczy bez wartości, które „głupi naród kupi”
Wcześniej ludzie też wierzyli różnym obietnicom, wielu poszło z wiarą w nie, czasem za nie, do grobu.

Gra na najniższych instynktach tłumu - na zawiści i kłamliwych
lub nie mających znaczenia, a nawet szkodliwych dla państwa i narodu obietnic wyborczych,
uśpiły rozumy wielu Polaków co najmniej na czas zawłaszczania Polski.
Kiedy się obudzą, przygotowany będzie prawny grunt do realizacji używanego przez hitlerowców hasła:
"Ein Volk, ein Reich, ein Führer!",
kiedy za „dobro narodu” = prawo, uważana będzie wola Prezesa
lub jego partyjnych Genosen lub kogoś z pretorian lub marionetek Prezesa.

Po doświadczeniach z PiSowskim władaniem
jestem zdecydowanie przeciwny metodom rządzenia Kaczyńskiego i Rydzyka.
Jestem przekonany, że wielu ludzi nie pamiętających tamtych rządów i głosujących na PiS
zdaje już sobie sprawę z popełnionego błędu,
ale równocześnie rośnie liczba beneficjentów PiSowskich rządów,
którzy będą się starać za wszelką cenę przyspawać do foteli i pozyskiwać łaski Prezesa.

Jestem przekonany, że cała opozycja parlamentarna i pozaparlamentarna powinna się zjednoczyć na tyle,
by położyć tamę łamaniu Konstytucji i demokratycznych procedur.
Mam nadzieje, że jako naród znajdziemy dość sił, by tego dokonać.

Zło PiSu – oparcie się na kłamstwie, nienawiści i niskich instynktach w celu uzyskania monopolu władzy spowoduje,
ze w stosunkowo krótkim czasie, kiedy okaże się, że manna z nieba nie pada,
a i inne obietnice niewiele były warte, że ten sort wyborców zacznie szukać nowego mesjasza.

Komentarze
Violetta Barbara Kalka
Szkoda,że nikt tak nie ujadał,jak w demokratycznym państwie zmielno miliony głosów społeczeństwa, jak w biały dzień okradano państwo, a sądy temu przyklaskiwały. Nikt nie protestował też,jak po latach PRL do władzy znowu dochodzili komuniści,a sbkom przyznawano kosmiczne emerytury...Dziwny jest ten świat...

Jan Urbanik
Dziwne, a ja cały czas słyszałem głównie nienawistne ujadanie stron. Widać mamy selektywne słuchy.

Karol Zmyslowski
Dokładnie... "widać mamy selektywne słuchy".

Karol Zmyslowski
Właściwie, przypominam, że za czasów rządów PO wszystko co powiedział opozycja było "głupie", "szalone", "wytwór rozumów zaczadziałych mgłami smoleńskimi", "budżetowo nierealne", etc. Jednocześnie mieliśmy nieustającą propagandę sukcesu. Pytający o koszty(a przynajmniej o szacowaną różnicę między zyskiem a kosztami tych operacji) byli ustawiani do kąta, następnie traktowani jak oszołomy. Dużo wyjaśnili politycy zatroskani o los państwa podczas spotkań w restauracji "Sowa i Przyjaciele", zamawiając na koszt budżetu państwa dania w cenie miesięcznego budżetu niejednej rodziny...
O zamknięciu strony "Antykomor" i jej właściciela miłościwie tylko wspomnę (niech mi kto przypomni czy ktokolwiek składał, choćby, wyjaśnienia o "kaczystowskiego kurdupla", "kaczego gnoma" czy naigrywanie się ze wzrostu Kaczyńskich, mimo iż taki Kwaśniewski jest zaledwie 2 cm.wyższy...? nie przypominam sobie...).

Violetta Barbara Kalka
Każdy odrywany od koryta ryj kwiczy i zwierzęcy i ludzki...Takie prawa natury...

Jan Urbaniak (nie urbanik)
Violetta,myślę,że cię jeszcze nie zapisiło? Okradanie państwa,mielenie głosów ,komuniści ,kosmiczne emerytury...Coś z propagandy kaczora i rydza!

Violetta Barbara Kalka
Nie...z obserwacji...żyję na tym świecie 43 lata i obserwuję...Chyba nie zaprzeczy Pan,że zmielono podpisy...Było o tym głośno...Dojście do władzy komunistów bardzo mnie zdziwiło, a wysokie uposażenie sąsiada,który wcześniej na przesłuchaniach łamał swoim ofiarom palce, wręcz odebrało mi oddech...Dlatego teraz niczym się nie emocjonuję. Nic mnie już nie dziwi,nic nie rusza...robię swoje,bo żadna partia życia za mnie nie przeżyje...A jako milosniczka zwierząt- myśliwych nie lubię: ) Pozdrawiam i życzę spokoju!

Marek Jendraszek
Marek Jendraszek Nie trzeba być PiSowcem, by wiedzieć co PO zmieniło kartki z podpisami. Cztery razy tak, mòwi Ci to coś ?

Marek Jendraszek
Marek Jendraszek że zmieliło Emotikon smile

Violetta Barbara Kalka
Chciałabym mieć taki budżet...Emotikon smile Co prawda ośmiorniczek nie lubię,ale miałabym czym się dzielić z lokalnym schroniskiem dla zwierząt, bowiem od jakiegoś czasu wolę zwierzęta od ludzi: ) Panie Marku proszę się nie martwić,przyzwyczaiłam się już do tego,że jak mam odmienne zdanie,to jestem obrzucana różnymi epitetami. Ostatnio zacytowałam słowa "ch..,dupa i kamieni kupa" ,a pewna pani grzmiała: "i tak się wyraża polonistka! Aż strach,że uczy nasze dzieci! " A przecież używałam języka naszych elit! Emotikon tongue W szkole modlę się,by zdążyć z wytycznymi ministerstwa i od początku hołduję zasadzie,że z młodzieżą o polityce nie dyskutuję...Nie zajmuje mnie ten temat, wolę walczyć o bardziej przyziemne wartości,jak choćby o szacunek do drugiego człowieka i do każdej żywej istoty. Z tego wariactwa jestem bardziej znana...

Karol Zmyslowski
Tu nie chodzi o jakieś niestworzone obietnice typu tysiąc na dziecko czy wiek emerytalny obniżony do czterdziestu dwu lat, lecz o to by znaleźć sposób na zatrzymanie pewnej tendencji opisanej w artykule:http://www.polskatimes.pl/.../9237507,polska-wsrod-krajow... Jesteśmy drenowani przez zachodnie korporacje a poprzednia ekipa zdawała się na tej fali płynąć, więc nie dziwi że nie w smak jest się od takiego źródła gotówki odspawać...
Być może zachowuję się jak "owładnięty pychą ZSP-owiec", ale ja naprawdę mam dość pychy poprzedniej ekipy, szwindli itp. Wierzę w życie pozagrobowe, ale jednocześnie nie przekonuje mnie to do składania z tej okazji wyższych datków, to samo ze ślepym posłuszeństwem, za to wkurza mnie przyglądanie się na marnotrawstwo poprzedniej ekipy i tłumaczenie że to niezwykła szansa. Bo to szansa jedynie dla tych, którzy tak mówią.
Polska wśród krajów najbardziej wyzyskiwanych przez korporacje. Tracimy…
polskatimes.pl|Utworzony przez: Polska The Times

To już lepiej dać się zdrenować przez rodzime Skoki
czy inne miejscowe spółki! Wszyscy byliśmy biedni w PRL i nagle kto jest właścicielem polskiego kapitału i w jaki sposób on powstał?Ja tylko pracowałem ciężko w PRL ,skarbem moim było otrzymanie paszportu ,a dorobek pokoleń jest na foto!

Karol Zmyslowski
Ale czy ja mówię że SKOKi zamiasst banków...?

Nie znam się na tym,Skoki,banki..
Zdjęcie użytkownika Jan Urbaniak.

Karol Zmyslowski
I jeszcze coś... http://wpolityce.pl/.../276836-prof-ryb ... gonce-na...
Prof. Rybiński o nagonce na rząd PiS: W tej chwili grupy interesów odstawione od…
wpolityce.pl

Jan Urbanik
Od razu pan Profesor został moim ulubieńcem. Stawiam go obok innej wybitnej profesorki, pani Krystyny Pawłowicz.
Ty to masz rękę do profesorów, Karolu!

Karol Zmyslowski
Tak jak przypuszczałem-poprzedni link jest nudny bo oparty na faktach więc ciężko się do niego odnieść.. Ten jest prostszy, lecz oparty na interpretacjach więc łatwiej wykorzystać do odpowiedzi ad personam. Ale nie o to chodzi przy dyskusjach on-line.

Adam Bartnikowski
Co oni wszyscy o tych grupach interesów? Ja nie jestem żadną grupą, a już tym bardziej grupą interesów, a też mnie rządy PiS-u trwale wyprowadzają z rownowagi.
\
Odpowiedź od: Marek Jendraszek · 8 odpowiedzi
Jan Urbaniak Jeśli nie wiadomo, o co chodzi z tym hejtem- to chodzi o pieniądze...

"Na przełomie 2014/15 r. sztab wyborczy Dudy, wówczas PIS-owskiego kandydata w wyborach prezydenckich, zatrudnił ponad 800 hejterów do szerzenia w Internecie proPISowskiej propagandy. Stawka wynosiła od 1,5 zł (za umieszczanie w sieci „gotowca” dostarczanego przez sztab PIS-u) do nawet 3,5 zł za wpis autorski. Po zwycięstwie Dudy przekonanie wśród PIS-owców o skuteczności takiego PR wzrosło niepomiernie! A dokładnie 3-krotnie! Bo już w czerwcu zatrudniono kolejnych niemal 2000 hejterów. Ich stawki pozostały na niezmienionym poziomie, ale za szczególna aktywność zaczęto niektórych wynagradzać w dodatkowy sposób. Wszyscy byli wynagradzani z funduszu wyborczego PIS-u, czyli de facto z naszych pieniędzy! Bowiem, jak powszechnie wiadomo, składki członkowskie PIS-u (w 2014 r. ok. 470 tysięcy PLN) w 100% idą na sfinansowanie ochrony Kaczyńskiego… A i tak jest to tylko połowa kosztów tej ochrony (obecnie ponad 1,2 miliona!).
PIS wygrał wybory. Niedawno jeden z ministrów w kancelarii Dudy przyznał, że w szczytowym okresie kampanii wyborczej dla PIS-u pracowało ponad 3000 hejterów! Z częścią z nich zakończono „współpracę”. Jednak do dziś jest ona kontynuowana z niemal 800 osobami…
Stawki nieco spadły, dziś jest to od 1 zł („gotowiec”) do 3-4 zł za wpis samodzielny i zamieszczany tylko 1 raz w sieci.
I najciekawsze… Od 2 tygodni PIS-owcy hejterzy nie są już finansowani ze środków wyborczych lub partyjnych!!! TYLKO JUŻ BEZPOŚREDNIO Z NASZYCH PODATKÓW! Zostali bowiem zakwalifikowani jako współpracownicy i specjaliści ds. PR rządu PIS-u i kancelarii Dudy!
Jeśli kogoś dziwiła to mnogość (na różnych forach) różnych wpisów proPISowskich i antyPOwskich lub wymierzonych w Nowoczesną i samego Petru, pomimo tego zawłaszczania przez PIS Państwa i łamania konstytucji, to chyba powinna go przestać dziwić! Szczególnie biorąc pod uwagę, że każdy wpis na forum czytają setki, a nawet tysiące Internautów...
Niemal dzień w dzień 200, 300 lub 400 osób siada do komputerów i puszcza w świat co im tylko proPIS-owska wyobraźnia podsunie… A jak im się kończy inwencja sięgają do broszury, w której na 8 stronach są gotowe „komentarze”, dostarczone przez PR-owców Kaczyńskiego…
Do niedawna "wrogami nr 1" byli Kopacz, Sikorski, Schetyna lub Niesiołowski.
Dziś niekwestionowanym liderem, jeśli chodzi o histeryczne, nienawistne ataki stał się Petru. Bo jest dla PIS-u najgroźniejszy... "

Panie Janie. Oj tam, oj tam.
Lubię to! · Odpowiedz · Wczoraj o 15:14
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply