intymności i INTERES

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Wed Jun 09, 2010 9:13 pm

Mandi wrote:To był ich psi i zakichany obowiązek,a by poinformować załogę ODPOWIEDNIO WCZEŚNIEJ o zbliżaniu się do ziemi. A to, co niektóre "służby" wyprawiały po katastrofie to skandal i ciężki grzech!

Psi obowiązek był nie zbliżać się nawet do tego lotniska w taka pogodę (wylecieć na czas, rozpoznać pogodę i teren, nie wpuszczać postronnych do kabiny pilotów, nie próbować lądować, nie....) i w konsekwencji NIE ZABIJAĆ siebie i pasażerów...

Ale i tak ten na wierzy będzie odpowiedzialny... Bo nawet jakby zostali cali (gdyby posłuchali i NIE lądowali czy odeszli na tej SPÓŹNIONEJ odległości ale !!! NIE posłuchali i NIE ODESZLI!), to i tak będzie winny - "fakt oczywisty..."

A o jakie "służby" chodzi? Pogotowia Elektrycznego? A coś takiego te wrogie "służby" wyprawiały??? Nieznanymi falami zaciągnęły samolot w pułapkę do Smoleńska, a potem strącili go innymi falami nieznanego pochodzenia i nieodpowiednim pokierowaniem, no i same latarnie chyba zamiast fal radiowych świeciła Rentgenem i postawiły je nie na odpowiedniej odległości (wiedziały z podsłuchów kto z tej strony przyleci!), a żarówki użyły pracujące jako migawki policyjne, no i włączyły wszystkie przewody elektryczne (co zakłócają zabroniony do używania w trakcie lądowania wysokościomierz radiowy), innymi falami zatkało uszy pilotom żeby nie słyszeli ostrzeżeń przyjacielskich urządzeń TAWS. A wiem już wiem, zapomniałem, wszyscy co przeżyli zastali zabici ("vseh ubrat'")??? Rzeczywiście, koszmarne są te wrogie "służby"... wzięli na swoje sumienie wielki grzech....

A może chodzi tu o "służbę" więzienną? Ta niestety zawiniła... Jeśli ta służbę Pani miała na myśli, to jest mi rzeczywiście bardzo przykro i wstyd ze mamy takie...

Ale z drugiej strony inne służby szybko zareagowały... No ale to były właśnie te co fale naprowadzały, wiec już nic w tym nie rozumiem...
nie ma podpisu :)

Mandi
Członek Stowrzyszenia

Post by Mandi » Thu Jun 10, 2010 6:09 pm

Observer wrote: o jakie "służby" chodzi? Pogotowia Elektrycznego? A coś takiego te wrogie "służby" wyprawiały??? Nieznanymi falami zaciągnęły samolot w pułapkę do Smoleńska, a potem strącili go innymi falami nieznanego pochodzenia i nieodpowiednim pokierowaniem, no i same latarnie chyba zamiast fal radiowych świeciła Rentgenem i postawiły je nie na odpowiedniej odległości (wiedziały z podsłuchów kto z tej strony przyleci!), a żarówki użyły pracujące jako migawki policyjne, no i włączyły wszystkie przewody elektryczne (co zakłócają zabroniony do używania w trakcie lądowania wysokościomierz radiowy), innymi falami zatkało uszy pilotom żeby nie słyszeli ostrzeżeń przyjacielskich urządzeń TAWS. A wiem już wiem, zapomniałem, wszyscy co przeżyli zastali zabici ("vseh ubrat'")??? Rzeczywiście, koszmarne są te wrogie "służby"... wzięli na swoje sumienie wielki grzech....
Ale z drugiej strony inne służby szybko zareagowały... No ale to były właśnie te co fale naprowadzały, wiec już nic w tym nie rozumiem...

Rzeczywiście zareagowały szybko... za szybko. Jak tylko hieny wyczuły padlinę to od razu przybiegły i powyciągały co się da - zegarki, biżuterię, pieniądze, karty kredytowe... Czegoś takiego nie sposób nazwać! Ana dodatek są wątpliwości czy kontrolerzy byli trzeźwi gdy obsługiwali "nasz" samolot!

jan
Administrator

Post by jan » Thu Jun 10, 2010 7:13 pm

Mandi, czy uważasz, że hieny to rosyjska specjalność?

Rosja ma ogromne problemy, na niewyobrażalną przez nas miarę, ale ma MĄDRYCH przywódców.

W przeciwieństwie do polskiej klasy politycznej. Mizernej.

ŻADNA polska kanapka, myślę, nie jest w stanie wyłonić mądrej i sprawnej ekipy.
Do niedawna NA PEWNO mogła to zrobić tylko SLD. Teraz wątpię - dupki podzieliły się.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Thu Jun 10, 2010 7:52 pm

Mandi wrote:Ana dodatek są wątpliwości czy kontrolerzy byli trzeźwi gdy obsługiwali "nasz" samolot!

Który z tych dwóch to "nasz": Jak-40 czy Tu-154?

A już rozumiem, byli szybcy te "służby" - miedzy lądowaniami dostarczyli wódkę na wierze, tamci sobie popili, w międzyczasie "służby" szybciutko narobiły mgły nad lotniskiem, przesunęły latarnie, zamieniły żarówki, wykopali wąwóz no i fale, fale, fale i stało się... No a potem, nagnali z lasu oczekujące na biżuterie hieny. Maja sprawne te "służby". Nie ma czemu się dziwić...

No jasne, pojawiły się wątpliwości u zainteresowanych osób no i Pani Mandi...

A przecież nasi piloci są najlepsi i bezbłędni, Nasz Prezydent wie gdzie i jak trzeba lądować. My zawsze robimy jak się należy i mamy racje. Wszystkie nasze niesczeźnięcia jedynie są od sąsiadów lub zdrajców... Jakby ich wszystkich zniszczyć to będziemy dopiero szczęśliwi i Solidarni!
nie ma podpisu :)

Mandi
Członek Stowrzyszenia

Post by Mandi » Thu Jun 17, 2010 6:39 pm

Na litość boską! Tu nie chodzi o granice - nasze, wasze, ich tylko o ludzką przyzwoitość. Co za istota ograbia czyjeś zwłoki?! Takie czyny nie mają metek. Anglicy pochowali generała Sikorskiego w bieliźnie i też szlag mnie trafia na myśl o tym, bo gdzie jest szacunek do osoby zmarłej?! Nawet prymitywne ludy na swój sposób szanują zmarłych!

jan
Administrator

Post by jan » Thu Jun 17, 2010 9:31 pm

Chybam prymitywniejszy niż prymitywi:
zupełnie nie szanują swych własnych zwłok.
Zupełnie mnie nie interesuje mój osobisty grób i nagrobek,
ewentualnie kształt słoika na proch.

Zależy mi na tym, bym schodząc z tego padołu
nie miał na sumieniu jakiegoś większego świństwa.

I żeby się nie zmarnowała ta butelka tokaju, która dojrzewa w barku.
jan urbanik

Mandi
Członek Stowrzyszenia

Post by Mandi » Sun Jun 27, 2010 12:56 pm

Na godnym pochówku też Panu nie będzie zależało? Na tym, by ktoś nie ograbił Pana rodziny z tego, co się im będzie należeć po Pańskiej śmierci? Po to są pogrzeby, aby bliscy mogli opłakiwać tego, kogo kochali i po to są testamenty, aby rodzina miała zabezpieczona przyszłość przynajmniej najbliższą i nie musiała od razu lądować na bruku.

jan
Administrator

Post by jan » Sun Jun 27, 2010 8:14 pm

Nie kradłem, do tego byłem bardzo umiarkowanie zaradny.
Za zgodą zony i synów księgozbiór oddałem w społeczne użytkowanie.

Nie bardzo mam czym rozporządzać, jeśli nie liczyć butelki, która dojrzewa w barku.

Synowie umieją pracować, zupełnie przyzwoicie sobie radzą.
Ufam im również, że starają się być przyzwoici.
jan urbanik

Post Reply