trupiarz Toksyczny - "chrześcijańska duszyczka czysta
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
trupiarz Toksyczny - "chrześcijańska duszyczka czysta
Dwa jego teksty (z gdańskiego forum):
Dwa jego teksty:
I
Komuniści, po faszystach najbardziej zasłużeni w mordowaniu Polaków. Dzięki ich wydajnej, kilkudziesięcioletniej działalności, jest w naszym kraju cała masa grobów. Niektóre do dziś nieodkryte.
Ale jeszcze przyjdzie czas, że traficie za swoje morderstwa, za świadome wyniszczanie kraju tam, gdzie wasze miejsce.
II
Jest zasadnicza różnica.
Lewica jest lewicą, a komuniści są mordercami własnego narodu. Robili to przez kilkadziesiąt lat, pod dyktando bolszewickiej tłuszczy.
Jest jeszcze kilku żyjących przywódców tej bandy bestialskich morderców, na przykład Jaruzelski czy Kiszczak.
Jeżeli Bóg da, to uda się ich osądzić za te wszystkie zbrodnie.
=================
Zaiste - język to miłości chrześcijańskiej - wróżę Toksycznemu świetną karierę jak narzędzie w ręku prokuratora Ziobry.
I skóra cierpnie mi na grzbiecie, kiedy to sobie wyobrażę.
Szanuję generałów Kiszczaka i Jaruzelskiego,
obaj wykazali się w trudnych czasach ogromną odwagą cywilną
i poczuciem odpowiedzialności.
Z przykrością czytam teksty potencjalnych katów i ścierwojadów.
Z przykrością patrzę na staruchy i staruchów, u których w mózgach i serduszkach
miłość i zdrowy rozsądek zostały wyparte przez tępą nienawiść.
Wierzycie, że staniecie przed obliczem Sędziego Sprawiedliwego, że będzie was sądził.
Nie zastępujcie go w roli sędziego, bo przed obliczem Miłości wyjdziecie na głupców.
Dwa jego teksty:
I
Komuniści, po faszystach najbardziej zasłużeni w mordowaniu Polaków. Dzięki ich wydajnej, kilkudziesięcioletniej działalności, jest w naszym kraju cała masa grobów. Niektóre do dziś nieodkryte.
Ale jeszcze przyjdzie czas, że traficie za swoje morderstwa, za świadome wyniszczanie kraju tam, gdzie wasze miejsce.
II
Jest zasadnicza różnica.
Lewica jest lewicą, a komuniści są mordercami własnego narodu. Robili to przez kilkadziesiąt lat, pod dyktando bolszewickiej tłuszczy.
Jest jeszcze kilku żyjących przywódców tej bandy bestialskich morderców, na przykład Jaruzelski czy Kiszczak.
Jeżeli Bóg da, to uda się ich osądzić za te wszystkie zbrodnie.
=================
Zaiste - język to miłości chrześcijańskiej - wróżę Toksycznemu świetną karierę jak narzędzie w ręku prokuratora Ziobry.
I skóra cierpnie mi na grzbiecie, kiedy to sobie wyobrażę.
Szanuję generałów Kiszczaka i Jaruzelskiego,
Z przykrością czytam teksty potencjalnych katów i ścierwojadów.
Z przykrością patrzę na staruchy i staruchów, u których w mózgach i serduszkach
miłość i zdrowy rozsądek zostały wyparte przez tępą nienawiść.
Wierzycie, że staniecie przed obliczem Sędziego Sprawiedliwego, że będzie was sądził.
Nie zastępujcie go w roli sędziego, bo przed obliczem Miłości wyjdziecie na głupców.
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
jan wrote:Szanuję generałów Kiszczaka i Jaruzelskiego,
Nie ma za co ich szanować. Mieli wybór, nie musieli zabijać. Ale wybrali zło.
Co do Lewicy to zgadzam się, że to nie są Ci dawni komuniści. Coraz więcej jest tam młodych ludzi, którzy byli w pieluszkach, gdy ich poprzednicy plamili własny kraj krwią.
Mandi wrote:jan wrote:Szanuję generałów Kiszczaka i Jaruzelskiego,
Nie ma za co ich szanować. Mieli wybór, nie musieli zabijać. Ale wybrali zło.
Co do Lewicy to zgadzam się, że to nie są Ci dawni komuniści. Coraz więcej jest tam młodych ludzi, którzy byli w pieluszkach, gdy ich poprzednicy plamili własny kraj krwią.
Szanowanie - nieszanowanie
jest kwestią naszej WIEDZY, wyznawanej przez nas filozofii i naszego sumienia.
Ja szanuję ich z czystym sumieniem za to,
że potrafili wylać na rozpalone łby kubeł zimnej wody i OPANOWALI ANARCHIĘ W KRAJU.
Solidarność która wyszła ze stanu śmierci klinicznej po stanie wojennym,
to była znacznie mądrzejsza Solidarność, choć nadal nie mądra.
Poza tym, w czasie letargu Solidarności przyszedł do władzy Gorbaczow,
i co było niemożliwe przed stanem wojennym, stało się możliwe po nim.
//Co do Lewicy to zgadzam się, że to nie są Ci dawni komuniści. Coraz więcej jest tam młodych ludzi, którzy byli w pieluszkach, gdy ich poprzednicy plamili własny kraj krwią.//
Widzisz widzisz:
okazuje się, że patrzymy podobnie. Ja też nie obciążam współczesnych katolików
za spalenie Jana Husa czy Giordana Bruna, nie obciążam ich za torturowanie i palenie czarownic i heretyków ani za złupienie Konstantynopla.
Współczesnych jedwabników nie oskarżam też o ochocze mordowanie Żydów wespół z hitlerowską swołoczą..
jan urbanik
jan wrote:Widzisz widzisz:
okazuje się, że patrzymy podobnie. Ja też nie obciążam współczesnych katolików
za spalenie Jana Husa czy Giordana Bruna, nie obciążam ich za torturowanie i palenie czarownic i heretyków ani za złupienie Konstantynopla.
Współczesnych jedwabników nie oskarżam też o ochocze mordowanie Żydów wespół z hitlerowską swołoczą..
A współczesnych Niemców nie należy obciążać winą za wywołąnie straszliwej wojny a współczesnych Rosjan za Katyń. Tylko ta nieufność i ciągłe poczucie zagrożenia... Kiedyś moja nauczycielka histori opowiadała, że zapytałą się Niemców czy gdyby mieli możliwość ponownego zaatakowania Polski to czy by to zrobili. Oni odpowiedzieli, że tak. Niektórzy psychologowie twierdzą, że Hitler nie był potworem lecz umiejętnym psychologiem, który pobudził u Niemców zakorzenioną chęć dominacji. Natomiast eksperyment przeprowadzony w latach 70tych z udziałem studentów pokazał, że każdy może zamienić się w zbrodniarza. Niedawno we Francji odbył się podobny. Uczestnicy mieli razić prądem innego uczestnika i po każdym jego błaganiu o miłosierdzie zwiększali moc. Dopiero po odegraniu śmierci otrzeźwieli. Jedna z uczestniczek powiedziała, że rozumie czemu naziści dopuszczali się zbrodni. To psychika i środowisko powodują więksża lub mniejszą podatność na dopuszczanie się przestępstw i zbrodni (niektórzy uczestnicy francuskiej gry odmówili wykonywania okropnych poleceń). Niemcy od zawsze usiłowali dominować i to im pozostało. Ostatnio naziźci doszli w jednym z landów do włądzy. Co do Rosjan to sytuacja jest skomplikowana, gdyż zwykli obywatele raczej nie pałali nienawiścią w przeszłości natomiast ich władcy jak najbardziej parli do przodu a dodatkowo nie ma tam tyradycji demokracji, więc biedni, otumanieni ludzie słuchali i słuchają nadal. Tam, gdzie nigdy nie było danego ustroju to wprowadzenie go się nie uda. Najlepszym przykładem na to są kraje muzułmańskie.
Mandi wrote: Co do Rosjan to sytuacja jest skomplikowana, gdyż zwykli obywatele raczej nie pałali nienawiścią w przeszłości natomiast ich władcy jak najbardziej parli do przodu a dodatkowo nie ma tam tyradycji demokracji, więc biedni, otumanieni ludzie słuchali i słuchają nadal. Tam, gdzie nigdy nie było danego ustroju to wprowadzenie go się nie uda. Najlepszym przykładem na to są kraje muzułmańskie.
:)
nie ma podpisu :)
Niestety tumany są w każdym państwie. Wystarczy, że się im obieca, że będą np. płacić mniejsze podatki albo dostaną większą pensję czy emeryturę a im w to graj i idą masowo głosować. W Rosji często słychać wypowiedzi, że Putin to przecież taki porządny człowiek, bo każe w telewizji oligarchom obniżać ceny. Ale o mordach politycznych to już ludzie nie pamiętaja. Katyń był po to, żeby wymordować elitę, bo "głupimi ludźmi łatwiej się rządzi". (Inteligencja nie dała się nabrać na czerwoną propagandę a takiemu prostemu ludowi jak się powiedziało, że każdy będzie miał pracę i mieszkanie to zaraz uwierzyli (nie mam na myśli tylko Rosji, W Polsce właśnie tzw. "ciemny lud" czyli robotnicy popierali komunizm na początku, potem nikomu już nie było do śmiechu).
Co do przeszczepiania ustrojów na grunt, gdzie dotychczas były nieznane to wypowiadało się wielu politologów (także amerykańskich), więc to nie są jakieś tam moje banialuki.
P.S. Rosjanom nikt nie kazał wybierać danego władcy - mogli go obalić tak jak to miało miejsce w Polsce i we Francji. A jednak tego nie zrobili... Pytanie czemu? Tak samo dzisiaj na Białorusi dyktator Łukaszenka ma się świetnie, można by zrobić przewrót tak jak w sąsiedniej Ukrainie, ale nikt nie chce się tego podjąć. Kiedyś w TV jakaś stra Białorusinka mówiłą, że Łukaszenka to taki dobry prezydent, bo podniósł renty i zmusił pracodawców do terminowego wypłacania świadczeń. Rzeczywiście świetny z niego przywódca - kara śmierci dla mężczyzn tak jak w Katyniu, bez pochówku, brak języka białoruskiego w szkołach, mediach i na ulicy.
Co do przeszczepiania ustrojów na grunt, gdzie dotychczas były nieznane to wypowiadało się wielu politologów (także amerykańskich), więc to nie są jakieś tam moje banialuki.
P.S. Rosjanom nikt nie kazał wybierać danego władcy - mogli go obalić tak jak to miało miejsce w Polsce i we Francji. A jednak tego nie zrobili... Pytanie czemu? Tak samo dzisiaj na Białorusi dyktator Łukaszenka ma się świetnie, można by zrobić przewrót tak jak w sąsiedniej Ukrainie, ale nikt nie chce się tego podjąć. Kiedyś w TV jakaś stra Białorusinka mówiłą, że Łukaszenka to taki dobry prezydent, bo podniósł renty i zmusił pracodawców do terminowego wypłacania świadczeń. Rzeczywiście świetny z niego przywódca - kara śmierci dla mężczyzn tak jak w Katyniu, bez pochówku, brak języka białoruskiego w szkołach, mediach i na ulicy.