Żydzi, Ogień - z Biblionetki

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Observer
Członek Stowrzyszenia

Re: kolejny "stek" - krwawy, haniebny, wstydliwy -

Post by Observer » Sat Dec 18, 2010 9:36 am

jan wrote:
Znajomy "sprawiedliwy wśród narodów świata",
kiedy przedstawiałem go znajomym jako takiego, poprosił, bym tego nigdy nie robił - "Ludzie różnie reagują!"

dzisiejszy news w temacie :). Proszę się skoncentrować na wypowiedziach internautów ;)...
nie ma podpisu :)

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Sat Dec 18, 2010 10:39 am

mg_gdynia wrote:którego celem jest PRZERZUCENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI

za mordowanie Żydów z Niemców ("dobrych", "kulturalnych", ...)

NA POLAKÓW i innych "dzikich Słowian" ("złych", "prymitywnych", ...),

po czym DOJENIE NAS Z FORSY!

Na mój gust w tym zdaniu jest podwójny stek bzdur ;):

1. jak mi się wydaje NIKT nie przerzuca odpowiedzialności z Niemców na Polaków, Rosjan, Ukraińców, [Litwinów], ... (kogo Pan miał jeszcze na myśli z tych dzikich?). Po prostu Krajach okupowanych w tych nieludzkich warunkach jedni mordowali Żydowskich sąsiadów z rozmaitych powodów (co jest przestępstwem jak uważam), a inni bezinteresownie ratowali tych ze Żydów narażając swoje własne życie bo tak im podpowiadało sumienie Katolika (a teraz się boja do tego przyznać w otoczeniu potomnych tych pierwszych bo Ci: a) nie mogą się pogodzić z myślą ze to ich bliscy były / mogli być przestępcami?, a może sami by skorzystali z okazji, wiec po co osadzać?... kto to wie...).

A propos mordowano sąsiadów Polskich, Ukraińskich, Serbskich, Chorwackich, .....
(proszę przedłożyć ciąg...). Tak samo jak później w innych miejscach i czasach na tej Boskiej Ziemi... I nikt tego chyba nie neguje?????

Nie pamiętam, żeby ktoś przekładał na Polaków winę czy chęci zamordowania Wszystkich Ukraińców i vice versa, choć wydaje mi się są ku temu nawet większe podstawy. No i w końcu Polacy uważają ze Rosjanie chcieli ich wszystkich wymordować z narodowościowych pobudek... (Tu nie znajdzie Pan jakiś "stek"?).

Po co rozciągać to na cały Naród to co zrobiła grupka jego przedstawicieli ??? Jak Polak (Rosjanin, Warcianin,...) zamordował kogoś w Londynie, Marsopolu, ... to nie jest przestępstwo Narodu i NIE musimy go bronic z narodowościowych pobudek...

2. z "dojeniem" to nawet jest troszeczkę śmieszne. Rozumiem ze już teraz to Żydzi "doją"
cały Świat, wiec co może zmienić wspomniane przerzucenie ;) ? Będą ozywać lepsze maszynkę do dojenia :)?

mg_gdynia
Członek Stowrzyszenia

Post by mg_gdynia » Sat Dec 18, 2010 11:39 am

Co do JEDWABNEGO, to po wojnie,

w warunkach terroru bermanowskiego,

przeprowadzono "proces" kilku Polaków,

ale ŻADNYCH POWAŻNYCH OSKARŻEŃ

ubecy i tak nie potrafili im postawić...

Nie widzę też powodu, dla którego

miałbym "przepraszać i posypywać głowę popiołem"

za coś, czego nie zrobiłem - za sprawstwo odpowiadają sprawcy.

Janowi "GRATULUJĘ", że "potrafi być swołoczą" - ja nie potrafię...

Co do RZEKOMEGO "antysemityzmu Polaków"

(zresztą jakiego "antysemityzmu" - większość Semitów

na świecie to są... ARABOWIE, a do tych Polacy chyba nic nie mają?),

niech się Żydzi lepiej zajmą swoim ANTYPOLONIZMEM (wysysanym z mlekiem matek?),

a przede wszystkim niech się "uderzą w piersi" i zaczną POKUTOWAĆ ZA KOMUNIZM -

- NAJBARDZIEJ ZBRODNICZY SYSTEM W HISTORII LUDZKOŚCI,

wymyślony i wprowadzony w życie przez Żydów.

I dajmy sobie spokój z bajkami,

że od powojnia "w Polsce nie ma już Żydów" -

na jednym z publicznych spotkań nt. zagadnienia religijności w Polsce,

profesor Jan Woleński ("papież współczesnego ateizmu polskiego") stwierdził:

"Obecnie w Polsce toczy się dialog chrześcijańsko-judaistyczny, który nie ma większego

sensu, gdyż Żydów-judaistów jest w Polsce nikła garstka. Dużo ważniejszy byłby dialog

polsko-żydowski, obejmujący WSZYSTKICH ŻYDÓW, więc dotyczący także

dominującej w Polsce, KILKUSETTYSIĘCZNEJ RZESZY Żydów-ateistów."

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Sat Dec 18, 2010 12:08 pm

mg_gdynia wrote:na jednym z publicznych spotkań nt. zagadnienia religijności w Polsce,

profesor Jan Woleński ("papież współczesnego ateizmu polskiego") stwierdził:

"Obecnie w Polsce toczy się dialog chrześcijańsko-judaistyczny, który nie ma większego

sensu, gdyż Żydów-judaistów jest w Polsce nikła garstka. Dużo ważniejszy byłby dialog

polsko-żydowski, obejmujący WSZYSTKICH ŻYDÓW, więc dotyczący także

dominującej w Polsce, KILKUSETTYSIĘCZNEJ RZESZY Żydów-ateistów."

Postaram się logicznie jak potrafię z tej znakomitej wypowiedzi wyciągnąć jakieś wnioski:

1. mamy papierze Współczesnego Ateizmu w Polsce!

2. Ma on dostęp do informacji tajnych (jakieś statystyki, dokumenty czy tak Mazowiecki jest Żydem bo ma inteligentna twarz (oj co ja mowie nie ma jednego z czynników - jest katolikiem, ale i tak jest Żydem (patrz poprzednie stwierdzenie)

3. Załóżmy ze Profesor zna się na rzeczy jest wtajemniczony i wie ze mamy setki tysięcy Żydów-ateistów. Zakłada ze mamy w Polsce może ktoś poda statystyki? Prawosławnych w wielkości nie mniejszej (a z potomkami kto może jest nawet atestem i nie Żydem) może i nawet więcej. Nie ma w Polsce potrzeby takiego dialogu: Katolicko - Prawosławnego. Skoro dialog Żydowsko-Polski co by to mogło znaczyć ;) ? do prowadzenia dialogu trzeba 2 stron: kto ze strony Polskiej będzie dialogować a kto od tych ukrywających sie Żydów-ateistów. Mam rozumieć ze maja reprezentatywny i jedynie co mi przychodzi do głowy to :) GW (proszę mnie poprawić jak się mylę, bo pozostałe środowiska Żydowskie to te jedynie marginalne Ortodoksy Żydowskie w ilością na łyżkę. Ale moment monet :) przecież ten dialog w takim razie idzie NIEPRZESTANIE :) Polsko Żydowski. GW (jako reprezentant tych Żydów i cala prasa i społeczność Polska narodowościowa. Moment moment :) ale przecież GW wyraża czyjeś interesy i interesiki (No nie ateistycznego Żyda reżysera ateisty przeciw :). A to znaczy ze są oni WYSOKO a gdzie w Polsce mogą być wysoko? We władzach co pociągają za sznurki i doją Kraj. Tu co prawda się okazuje ze nie można ich znaleźć fizycznie, ale wiadomo ze od stuleci ukrywają się i rządzą poprzez marionetki :) którzy nawet nie pobierają za to kasy (bezinteresownie). I wracamy do punkty wyjścia - Pan Mazowiecki, Komorowski i ich :) Żydowskie (Niemieckie, Ruskie) przyjaciele. A cel ?? Oczywista: gnębić nieszczęsna Polskę, obwiniać ja we wszystkich grzechach (patrz wyżej) i upodlać jej społeczeństwo (patrz na Jana :) ).

Miałem celująco z logiki ;) w szkole ;). Dziękuje Partii Rodnoj ;).

mg_gdynia
Członek Stowrzyszenia

Post by mg_gdynia » Sat Dec 18, 2010 12:44 pm

Jakich "informacji tajnych"?

Adam Michnik jest Żydem-ateistą czy nie?!?

Całe mnóstwo innych dziennikarzyn - z "GW", "Polityki"...

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Sat Dec 18, 2010 1:59 pm

mg_gdynia wrote:Jakich "informacji tajnych"?

Adam Michnik jest Żydem-ateistą czy nie?!?

Całe mnóstwo innych dziennikarzyn - z "GW", "Polityki"...

Nie wiem czy jest ateista. Nie znam go i nie specjalnie lubię ;). Ale żeby były ich rzeszy stutysięczne w tych mediach :) to miałbym się sporo upić ;)... No i trwa wiec ten dialog od prawie 20 lat :). A wiec :) ... o co chodziło "papieżowi"? Jakie odkrycie naukowe poczynił ;) ?
Z liczbami ma ewidentny problem (nie uczył matematyki jedynie patriotyzmu w szkole i na Uniwersytecie w czasach stalinowskich?)

Adam Zwoiński
Członek Stowrzyszenia

Post by Adam Zwoiński » Sat Dec 18, 2010 3:52 pm

nie sypałem głowy popiołem za Jedwabne bo go raczej Polacy nie popełnili, chodzi mi o inne winy narodowe, skromności nigdy dość. Jeszcze dodam jedno w temacie: tak, Polacy powinni przepraszać Żydów za swoje przewinienia ale oczekujemy tego samego w stosunku do nas ze strony środowisk żydowskich, przejawy antypolonizmu żydowskiego to nie bajka, Do tej pory było tak, że myśmy ciągle przepraszali - prezydent Kwaśniewski przepraszał za " polskie " zbrodnie w Jedwabnem
Z polskiej krwi zrodzony, polskie serce noszę. Wiara Katolicka i Duma Narodowa to moja siła

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Sat Dec 18, 2010 6:33 pm

Adam Zwoiński wrote:nie sypałem głowy popiołem za Jedwabne bo go raczej Polacy nie popełnili, chodzi mi o inne winy narodowe, skromności nigdy dość. Jeszcze dodam jedno w temacie: tak, Polacy powinni przepraszać Żydów za swoje przewinienia ale oczekujemy tego samego w stosunku do nas ze strony środowisk żydowskich, przejawy antypolonizmu żydowskiego to nie bajka, Do tej pory było tak, że myśmy ciągle przepraszali - prezydent Kwaśniewski przepraszał za " polskie " zbrodnie w Jedwabnem

Ja tu nie chce nikogo przekonywać. Każdy ma swoje sumienie i przed nim (a inni przed Bogiem) odpowiadają. Nie rozumiem tych wszystkich przeprosin... Dla mnie są bezwartościowe jak w podręcznikach szkolnych jest jedyna wygodna patriotyczna bajka opisana. Trzeba napisać wszystko, nie tylko o tym czym można się chlubić a i odwrotnie. Moze wtedy duma ze jesteś Polakiem, Rosjaninem czy Marsjaninem będzie inna - zrównoważona... A było tam tego sporo w historii tez... Nie chce mi się nawet łazić w necie szukać... I takie i siakie. Pisać prawdę w podręcznikach i chować dzieci w obrzydzeniu do tego (co zrobili nie tylko sąsiedzi ale i swoi...) . Dzisiaj Śniadek powiedział ZDANIE które wypadałoby częściej powtarzać i nie jedynie mając na myśli generałów: Nie ma takiej Racji Stanu co by usprawiedliwia morderstwa... Tuczy to wszystkich...

A to ze mord w Jedwabnym był to wiadomo było sporo przed Grossem... Naród Polski za te mordy NIE ponosi odpowiedzialności. Gross jedynie zrobił z tego historie... Bo "Naród Polski" o tym chciał zapomnieć.... Nikt nie uwikłany nie wątpi...

Tak samo jak były mordy na Wołyniu. Moze ktoś ma to normalnie opisać? Wtedy z Polskiej strony będą nazywać Historyka Ukraińskiego łgarzem i vice versa.

Dlaczego Ogień ma mieć pomnik, a Bandera nie? Ten drugi wygląda nawet bardziej przyzwoicie. Sam ludzi nie rąbał i nie zapisywał "dzieje" do dziennika... Dla mnie każdy z tym dwojga byl zwyrodnialczym zbrodniarzem. Każdy walczył niby o światły cel: powstanie niepodległego Państwa kosztem życia innych... Jak już pomniki to jeden obok drugiego: A dookoła setki tysiąc (sumarycznie) ciął pomordowanych... w słusznej sprawie Ojczyźnianej (obu Ojczyzn..)

mg_gdynia
Członek Stowrzyszenia

Post by mg_gdynia » Sun Dec 19, 2010 12:08 pm

Adam Michnik oczywiście JEST Żydem i JEST ateistą -

- SAM o tym wielokrotnie publicznie mówił i pisał

w książkach wydawanych w Polsce po polsku...

A profesor Woleński jest nie tylko ateistą,

ale także kosmopolitą - urodził się w roku 1940,

więc niczego w czasach stalinowskich uczyć nie mógł,

zaś wykłada filozofię, zwłaszcza interesuje go szkoła lwowska.

Co do jakiegoś tam Ognia, to nie wiem, kto zacz - jeśli zbrodniarz,

od tego są historycy, IPN, prokuratury, sądy itp., żeby pomników nie miał.

Basia
Członek Stowrzyszenia

Post by Basia » Sat Dec 25, 2010 8:44 am

Od razu do Panów Adama i mg_gdynia. Interesuje mnie pańska opinia o książce Z.Kossak-Szczuckiej "Z otchłani", jeżeli Panowie czytali, a Panowie zapewnie czytali. Oraz o sprawie Davida Irvinga.

Czytałam Grossa, kilka książek, kupiłam ich specjalnie, by mieć własną opinię. Nie zauważyłam tam ani negatywnego nastawienia do Polaków, ani obielania NIemców. Natomiast ciekawą tendencję zauważyłam po raz kolejny w tym wątku. Całkowicie negować ten fakt, że Polacy w historii (oddzielni przedstawiciele narodu polskiego, sprecyzuję) nie wyglądali na aniołków, bili, mordowali, kradli, nienawidzili, rabowali, dokonywali przestępstw na Rosjanach, Ukraińcach, Żydach i innych. Myśmy święci, myśmy czyści, myśmy niewinni... Inna opinia świadczy o dojeniu, spekulacji i innych miłych rzeczach. Taka jednostronność nawet zachwyca.

Już pisałam kiedyś. Nie odczuwam potrzeby przepraszania. Nie chcę, by mnie przepraszano. Zwłaszcza gdy te przeprosiny są długo i uparcie wymuszane. Chcę, by patrzono na mnie nie przez Rosjankę na człowieka, a przez człowieka na Rosjankę. I sama staram się patrzyć tak.
Proszę cię, duszo moja, bądźże mi szaloną...

Post Reply