Polska jest krajem NIEKOMPETENTNEJ WIELKIEJ IMPROWIZACJI.

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

Post Reply
jan
Administrator

Polska jest krajem NIEKOMPETENTNEJ WIELKIEJ IMPROWIZACJI.

Post by jan » Sun Jan 16, 2011 6:39 pm

Polska jest krajem NIEKOMPETENTNEJ WIELKIEJ IMPROWIZACJI -
napisałem z pełnym przekonaniem.

Nasza brawura i nieodpowiedzialność była przyczyną dwu wielkich katastrof lotniczych.
Poprzedni wypadek samolotu wojskowego nie nauczył nas nic.

Teraz koniecznie chcemy się odpowiedzialnością za naszą nieodpowiedzialność podzielić z Moskalami.
Jest to małe, niegodne i głupie. Małą, niegodna i głupia jest postawa PiS-u i pisich przygwizdów.

Zadziwia mnie i upokarza gra trupami przez Jarosława Kaczyńskiego i rodziny PiSowskich notabli, np. Wassermanówny, Gosiewskiej.

Kaczystom zbijającym polityczny kapitał na trupach, starającym się zdołować Tuska,
zadałem kiedyś pytanie:
Czy procedury obsługi lotów rządowych i prezydenckich oraz sposób szkoleń pilotów
w kaczyńskie dwulecie były dobre, a popsuł to Tusk?

Jeśli nie, to przyzwoici ludzie powinni zamilczeć.

Świat nie jest stadem durniów, którym można wmówić każdy idiotyzm.

Ciszej nad tymi ofiarami! Doprowadźmy się do porządku i nie ośmieszajmy się przed światem.

Rosyjski bardak powinno się brać pod uwagę i przedsięwziąć odpowiednie środki bezpieczeństwa.

Smoleńsk, żałobnictwo i pomniki, bezpłodne patriotyczne stękania i kanonizacja Karola Wojtyły -
my się puszymy, żałobniczymy - świat się z nas śmieje i pracuje.

=================
Gówniarskie wypominanie obietnic Tuska...
Nie mam szacunku do nikogo, kto wierzy w wyborcze obietnice, że rząd, prezydent COŚ DADZĄ.
Nic nie dadzą: nie potrafią wiślanej wody zamienić w wódkę, nie mają wpływu na opady niebieskiej manny:
mogą nas tylko zmobilizować do roboty, stwarzać mechanizmy prawne.

Platforma jest kiepska, ale poza Platformą nie ma nic - tylko populistyczny bełkot.

Higiena psychiczna - odstawić telewizję i zająć się pracą.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Adam Zwoiński
Członek Stowrzyszenia

TV

Post by Adam Zwoiński » Sun Jan 16, 2011 9:35 pm

TV nie oglądam od wielu lat chyba, że u znajomych jestem i jest mi z tym dobrze ;-)
Z polskiej krwi zrodzony, polskie serce noszę. Wiara Katolicka i Duma Narodowa to moja siła

jan
Administrator

Post by jan » Tue Jan 18, 2011 4:37 am

"Świat nie jest stadem durniów, którym można wmówić każdy idiotyzm.
Ciszej nad tymi ofiarami! Doprowadźmy się do porządku i nie ośmieszajmy się przed światem.
Rosyjski bardak powinno się brać pod uwagę i przedsięwziąć odpowiednie środki bezpieczeństwa."

Napisałem z bólem i z bólem kontynuuję:

O co w tej chwili chodzi.
O ratowanie polskiego "honoru", to znaczy o podzielenie się odpowiedzialnością za katastrofę z Rosją.
W tym miejscu jest wielka plama na Polskim honorze: ci, których przodkowie dokonywali cudów
nad Anglią i kanałem La Manche spowodowali na skutek brawury lub nieodpowiedzialności
dwie wielkie katastrofy, gubiące kwiat polskiego lotnictwa i kwiat polskiej polityki.

Wszelkie odwoływania się do instytucji międzynarodowych,
obnażanie naszej bylejakości przynosi nam tylko szkody. Niczym nie zaszkodzi Rosji.

Sposobem na polski sukces nie jest obrzucanie błotem Rosji i Rosjan, a uczenie się na własnych błędach.
Rosja ma ogromne problemy z sobą, z korupcją, z jakością infrastruktury, z demokratyzacją... i długo będzie je miała.
Stan Rosji należy uwzględniać w stosunkach wzajemnych i współpracować w interesie wzajemnym
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

Post Reply