Towarzyszu Janie Urbanik !

Główny temat.

Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy

drhumor
Członek Stowrzyszenia

Towarzyszu Janie Urbanik !

Post by drhumor » Thu Sep 01, 2011 9:44 pm

Otrzymałem od kogoś maila z taką treścią dot. Twojej chęci startowania w wyborach na radnego SLD w Gdańsku i ten cytat mi super potwierdził moje przekonanie, dlaczego tak czekałeś na stan wojenny (z tego wniosek, że wiedziałeś, że się zbliża) i dlatego tak bronisz zdrajcę Polski Twego partyjnego pryncypała i dyktatora Jaruzelskiego, no i tak próbowałeś mnie zdominować pustami frazesami.
Twoja partyjna wiedza za słaba jest, abyś wygrał z moją wiedzą zdobytą latami i doświadczeniem.

Oto część tego maila (Ty na pewno wiesz, kto to kiedyś do Ciebie napisał):

"W tym miejscu powinienem zrezygnować z dalszego czytania, bo powyższe zdanie jest kłamliwą sugestią o rzekomej bezpartyjności kandydata, teraz i w minionych czasach. Nie spodziewałem się tego po sprawdzonym członku aktywu PZPR.

Towarzyszu Urbanik, odcinacie się od korzeni, od partii będącej kiedyś całym Waszym życiem?

Nie porzuciłem lektury tylko dlatego, że umyśliliście sobie zostać rajcą naszego zacnego grodu."

Franciszek
PS
Fakty obnażyły Twoją partyjną osobowość!

Observer
Członek Stowrzyszenia

Re: Towarzyszu Janie Urbanik !

Post by Observer » Thu Sep 01, 2011 10:06 pm

drhumor wrote:Franciszek
PS

Czekam sie nie doczekam az Pan Franciszek nam potwierdzi ze nie byl czlonkiem :) PZPR :)...
Nie przechodzi przez gardlo ;) ?
nie ma podpisu :)

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Thu Sep 01, 2011 10:09 pm

drhumor wrote:
...... i tak próbowałeś mnie zdominować pustami frazesami....
Twoja partyjna wiedza za słaba jest, abyś wygrał z moją wiedzą zdobytą latami i doświadczeniem...

Franciszek

Co za tupet ;)...

a swoja droga: rozumiem ze "partyjna wiedza" Pana Franciszka jest mocniejsza :). Wszak w Wyzszej Szkole Partyjnej uczyli marksizmu-leninizmu ;)... porzadnie :).

Observer
Członek Stowrzyszenia

Post by Observer » Thu Sep 01, 2011 10:22 pm

drhumor wrote:Otrzymałem od kogoś maila z taką treścią dot. Twojej chęci...

Franciszek
PS

Co za konspirologia... Prawie jak w czasach stanu wojennego...

No i te FAKTY :). Prawie materialne ;)... - mail od kogos :).

jan
Administrator

Post by jan » Fri Sep 02, 2011 5:17 am

Observerze,
każdy sąd o kimś jest równocześnie świadectwem o sądzącym.

Zostawmy sądy i osądy czytającej publiczności.

Myślę, że nasze opinie są podobne.

Franciszek grający i śpiewający jest czarujący.
jan urbanik

Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.

drhumor
Członek Stowrzyszenia

Bezimienni tchórze - obrońcy komunizmu !

Post by drhumor » Fri Sep 02, 2011 5:01 pm

"Towarzyszu Urbanik, odcinacie się od korzeni, od partii będącej kiedyś całym Waszym życiem?"

1. Boicie się nawet podpisać!
2. Chcecie bym Wam doniósł, kto przysłal mi tego maila! On podpowiedział mnie też, abym wpisał w google J...U... A mnie się nie chciało. Mnie wystarczyło to, co napisał Jan U., że czekał na stan wojenny i o jego szacunku do Jaruzelskiego. Mnie to wystarcza, a ten mail potwierdził, to co przypuszczałem.

Widzę, że chętnie byście zemścili się na nim.
3. Janek dobrze napisał:
"Observerze, każdy sąd o kimś jest równocześnie świadectwem o sądzącym."

A dla mnie tylko ludzie podli
Mogą bronić sprawców zbrodni! - a ja Jaruzelskiego potępiam w imieniu zabitych i represjonowanych, do których i ja należę!
4. Ja nie mam nic do ukrycia - wystarczy wejść na moją stronę www.drhumor.gdansk.pl
na setki moich blogów na Onecie.pl lub Newsweeku nawet na Stowarzszenie "Kampanula"
Należę do tych, co zawdzięczają papiery wariackie zdrajcy narodu Jaruzelskiemu i jego pachołkom!

Byłem za komuny dysydentem i jestem nim dzisiaj i Wasze szczekanie mnie nie przeraża!
Franciszek Krzysiak

Observer
Członek Stowrzyszenia

Re: Bezimienni tchórze - obrońcy komunizmu !

Post by Observer » Fri Sep 02, 2011 9:21 pm

drhumor wrote:Byłem za komuny dysydentem i jestem nim dzisiaj i Wasze szczekanie mnie nie przeraża!
Franciszek Krzysiak

Tak byl Pan w PZPR czy nie byl? Czy to jest "szczekanie" ze o to pytam?
Przeciez o to posadza Pan Jana... Wiem ze pytanie jest trudne... Ale czasami mozna postarac sie o odpowiedz. Nawet bedac wiecznym dysydentem :).

drhumor
Członek Stowrzyszenia

Tchórz i leniu!

Post by drhumor » Sat Sep 03, 2011 4:52 am

"Byłem za komuny dysydentem i jestem nim dzisiaj i Wasze szczekanie mnie nie przeraża!
Franciszek Krzysiak
Czy to jest "szczekanie" ze o to pytam? "

1.Z byle kim i o byle czym i byle jak nie lubię rozmawiać !
2. Boisz się przedstawć!
3. Podałem adres mojej strony, moich blogów, wpisów - proszę czytać mój życiorys, zapoznać się z moimi artykułami, wierszami, książkami, publicznymi wystąpieniami.
4. Proszę logicznie myśleć i merytorycznie się wypowiadać, sprawdzć w słowniku nieznane wyrazy np. dysydent!
5. Oceniać wartość człowieka po jego czynach, stosunku do zła i dobra.
6. Ja byłem w jamach wilków i potrafiłem walczyć z nimi. Jan wg jego tekstów był wilczkiem i szczekał, gyzł tych co chcieli demokracji, a teraz broni tego co ją mordował.
7. Za moje poglądy i działaność mam papiery wariackie,
dlatego mam prawo i moralny obowiązek potępiać komunistyczną antydemokrację
i obecny oportunizm (radzę sprawdzić dobrze znaczenie tego wyrazu!).
F. Krzysiak

Fordor

Post by Fordor » Sat Sep 03, 2011 7:37 am

Jak walczymy o demokrację
Walczyliśmy o pokój, walczyliśmy z przeciwnikami systemu socjalistycznego… Efekty są znane. Ofiary wszelkiego typu prześladowań z tego tytułu mogą, o ile to możliwe, powiedzieć, co kryje się pod tego typu hasłami. Próbujesz też walczyć w imię "słusznej sprawy", nawet z ludźmi, którzy Ciebie nie skrzywdzili, za pomocą pogróżek, wyzwisk, głoszeniem jedynie słusznych prawd (zabronić ludziom myśleć i wnioskować? Mieć inne poglądy?).
Ofiarami „walk” mogli być ludzie, których podkablował sąsiad, który potrzebował np. czegoś Twojego lub nienawidził Ciebie, bo miałeś fart w życiu, powody mogły być też zupełnie irracjonalne. Z pewnością tak było, jest i będzie, prawo i obyczaj znają takich osobników i wiedzą, że jest to jak zaraza, której nie można ulec. A bezpodstawne oszczerstwa powinny być karane.

Nie można budować ponownie imperium zła, tylko rozmawiać i dogadywać się z ludźmi, wspólnie działać nawet w drobnych sprawach bez mentorowania. Inaczej nasz kraj rozlezie się na strzępy.

Mądrze napisał Adam Zamoyski w swoim artykule „Popieram liberum veto”, że my nie umiemy podejmować decyzji (a mówił o reprywatyzacji), że albo tak, albo siak i koniec, bo w przeciwnym razie ciągnie się to i powoduje skutki społeczne. Powinno się też tak postąpić z dekomunizacją, albo gruba kreska, albo nie. Przyjętych rozwiązań zaś nie kwestionować, jeśli tak zdecydowała większość demokratyczna.
Dorota Kaczmarek
Last edited by Fordor on Sat Sep 03, 2011 3:52 pm, edited 1 time in total.

Observer
Członek Stowrzyszenia

Re: Tchórz i leniu!

Post by Observer » Sat Sep 03, 2011 8:56 am

drhumor wrote:
...
4. Proszę logicznie myśleć i merytorycznie się wypowiadać...

F. Krzysiak

Wlasnie non stop probuje tym sie zajmowac. I myslke ze dostalem odpowiedz na swoje pytanie ;).

Polecam Panu wsluchiwac sie we ... wlasne porady dla innych ...

Zycze wszelkich pomyslnosci!

Post Reply