Wychowałem się w dużej mierze na "POLITYCE" Rakowskiego, "Problemach” i „Radarze".
Potem był epizod „Wiadomości Kulturalnych”, „Przeglądu kulturalnego” i wreszcie „Przeglądu”
Moja niegdyś „Polityka” zgłupiała w euforii na jakiś czas, wtedy ją sobie na ok. 3 lata odpuściłem.
Teraz jest odpowiedzialnym czasopismem, ale moim tygodnikiem jest „PRZEGLĄD”
Z mojego tygodnika przepiszę dla państwa fragmencik z z felietonu Bronisława Łagowskiego, z nru 47(673)/2012:
" Marsz Niepodległości był imitacją, ale dzisiejsza polska myśl polityczna jest w zadziwiającym stopniu imitacyjna.
Obóz rządzący – nie tylko PO, lecz także i PiS stanowi część tego obozu – nie potrafi inaczej wyrazić swoich zasad,
jak tylko wskazaniem na wzór: Polskę międzywojenną. I nie potrafi sobie wyobrazić innej hierarchii wartości politycznych,
która się narzuciła wszystkim w krótkim okresie upadku Polski Ludowej.
Pokolenie wychowane na tych wartościach dało się widzieć 11 listopada.
Imitacja zaproponowana przez Marsz Niepodległości była zbyt gorliwa, zbyt skrajna.
Jednakże co do istoty, to między marszami prezydenckim i tym większym, nie było zbyt dużej różnicy.
Pójść z Młodzieżą Wszechpolską czy pójść z Giertychem to taki wybór, jakby nie było żadnego wyboru.
Narodowcy nie są jedynymi imitatorami opozycji antykomunistycznej.
Studenci z żywszą wyobraźnią, doktorzy lub doktoranci urodzeni lub wychowani w III RP,
niezadowoleni z istniejących stosunków lub tylko ponoszeni przez ambicję odgrywania ważnej roli w społeczeństwie,
ubierają swoją postawę w poglądy „antykomunistyczne”, czyli antypeerelowskie.
Nie może być inaczej w kraju, gdzie bezwarunkowo uprawnieni do rządzenia, do wysokich stanowisk i najwyższych orderów
są tylko byli opozycjoniści i ci, którzy takich udają. Nikt nie policzył , jaka część społeczeństwa ma tego dość.”
I to byłoby na tyle.
Tej forumowej i fejsbukowej publicystyce poświęciłem dziś 7 godzin.
Czy mój czas mógłbym spożytkować lepiej? Nie umiem odpowiedzieć.
głupstwo i impotencja w antypeerelowskich szatkach
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
głupstwo i impotencja w antypeerelowskich szatkach
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Re: głupstwo i impotencja w antypeerelowskich szatkach
Wychowałem się w dużej mierze na "POLITYCE" Rakowskiego.........................Trudno, żebyś był antypeerelowski, skoro redaktora Rakowskiego miałeś za idola. Mnie wychowali rodzice, którzy dali mi pole do popisu:)
Maras wrote:Wychowałem się w dużej mierze na "POLITYCE" Rakowskiego.........................Trudno, żebyś był antypeerelowski, skoro redaktora Rakowskiego miałeś za idola. Mnie wychowali rodzice, którzy dali mi pole do popisu:)
Maras,
nie jestem też antyaustriacki, antynapoleoński, antyenerdowski, antydegaulowski, antyfaraoński.
Napisz mi, Maras, proszę, czy to dobrze, czy źle?
"miałeś za idola" - czasem pierdykniesz taką mądrością, że nie staje mi inteligencji, by się do tego ustosunkować.
Pogrążasz mnie w kompleksy!
jan urbanik
- czasem pierdykniesz taką mądrością, że nie staje mi inteligencji, by się do tego ustosunkować.
Pogrążasz mnie w kompleksy!...............................Oj tam! Nie wierzę, że ktoś tak oczytany ma problem z kompleksami:) Czytając Rakowskiego , który był ostatnim z ostatnich wiodącej siły Narodu , nie możesz być antypeerelowski. Jesteś za to antysolidarnościowy, co nie jest przecież tajemnicą. Masz oczywiście takie prawo. Pierdyknąć w Solidarność to jest coś, w końcu to Twoim zdaniem ruch kiełbasiany:) Pozdrawiam.
Pogrążasz mnie w kompleksy!...............................Oj tam! Nie wierzę, że ktoś tak oczytany ma problem z kompleksami:) Czytając Rakowskiego , który był ostatnim z ostatnich wiodącej siły Narodu , nie możesz być antypeerelowski. Jesteś za to antysolidarnościowy, co nie jest przecież tajemnicą. Masz oczywiście takie prawo. Pierdyknąć w Solidarność to jest coś, w końcu to Twoim zdaniem ruch kiełbasiany:) Pozdrawiam.