Nie ma w Polsce zorganizowanej siły/opcji, z którą mógłbym się identyfikować,
nie ma opcji, którą mógłbym z pełnym przekonaniem wspierać.
Wszystkie moje wybory - to były wybory MNIEJSZEGO ZŁA.
Jest w Polsce opcja, której nie wspierałem nigdy - to PiS Kaczyńskich
i Radio Maryja księdza Rydzyka.
Czują się oni jedynymi posiadaczami prawdy i wyznacznikami patriotyzmu,
zaślepia ich pycha, pogarda i nienawiść dla inaczej myślących,
żądza władzy nad ciałami i duszami Polaków.
Cieszę się, że powstał Komitet Obrony Demokracji grupujący ludzi,
którzy starają się stać na straży prawa, sprzeciwiać się traktowania interesów PiSu i ojca Rydzyka
jako interesu narodu i państwa.
Nie włączam się w aktywną działalność na tym polu, od wielu lat skupiam się na przyziemnej pracy od podstaw
- ona absorbuje wszystkie moje siły. Brak mi jakichkolwiek rezerw.
Marek Jendraszek
Jest w Polsce opcja, ktòrej nie wspierałem nigdy. Obłuda, fałszowanie historii, propaganda sukcesu, działanie na rzecz obcego mocarstwa, zrobienie ze społeczeństwa, a właściwie pròba, matołòw. Dzisiaj KOD jest dla mnie żenującą pròbą zastraszenia ludzi. Skoro Mroczek nie zabił Mroczka , pewnie demokracja jest zagrożona. Opozycja nie może leżeć i czekać, ale może leżeć i robić coś pożytecznego, wspierać rządzacych.
Nie lubię · Odpowiedz · Wiadomość · 2 · 3 godz.
Jan Urbanik
Marku, Ty doczekałeś się wreszcie jedynie słusznej siły, ale ja jej nie wierzę, uważam ją za nieprzyzwoitą i szaloną.. Demagogia i zawłaszczanie państwa jest znacznie gwałtowniejsze niż w poprzedniej półkadencji.
Do zwycięskiej ekipy, której - w wyniku doświadczeń - nie szanuję, dojdą szumowiny, które zawsze kleją się tam, gdzie koryto. Nie wierzę, by w Polsce mogło być lepiej, przyzwoiciej - może być tylko groźniej i gorzej. Mam odrobinę nadziei, że po krótkim okresie chamskiego tryumfalizmu uaktywnią się ci, co nie poszli do wyborów i przychamują szaleństwa Prezesa, jego pretorian i janczarów
.
Marek Jendraszek
Nie , nie doczekałem się. Nie ma jedynej, słusznej siły. Jest ta, ktòra w danej sytuacji jest mniejszym złem. Przeczytałem grzechy, o ktòrych pisze profesor i utwierdzam się w swoim przekonaniu. Zdanie mogę zmienić, ale dopiero z
Lubię to! · Odpowiedz · 9 grudnia o 21:42
Marek Jendraszek
Marek Jendraszek za dwa lata, kiedy można będzie ocenić działania rządzących. Na razie widzę niezadowolonych przegranych, ktòrzy zachowują się nieprofesjonalnie.
Cieszę się, że powstał Komitet Obrony Demokracji
Moderators: Anonymous, jan, Moderatorzy
Cieszę się, że powstał Komitet Obrony Demokracji
jan urbanik
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.
Moje poglądy nie są jedynie słuszne, są za to moje jedyne.
Nie zależą one od koniunktury, a od stanu mojej świadomości.
Nie piszę wszystkiego, co wiem - piszę to, co uznaję za stosowne.